Cep Telefonu
Ericsson ve Turkcell Türkiye’de akıllı saatlere kesintisiz eSIM aktivasyonu özelliği getiriyor


Ericsson ve Turkcell, Türkiye’de akıllı saatler gibi giyilebilir teknolojiler için tümüyle otomatik eSIM aktivasyonu sağlamak amacıyla başarılı bir iş birliği gerçekleştirdi. İş birliği kapsamında Turkcell, ikincil cihazlarda eSIM aboneliğini ve aktivasyonu tümüyle otomatik hale getirmek üzere Ericsson’un Secure Entitlement Server (SES) çözümünü devreye aldı. SES çözümü; abone kimliğini, tek numara-MSISDN (Uluslararası Mobil Abone Numara Dizini) ve iki farklı IMSI (Uluslararası Mobil Abone Kimliği) kullanarak etkinleştiriyor. Bu hizmet sayesinde Turkcell müşterileri, giyilebilir teknolojiler gibi ikincil cihazlarının içindeki eSIM’lerini uzaktan aktif edebilecek ve yönetebilecek. Bununla birlikte kullanıcılar akıllı telefonlarından, ses ile veri hizmetlerinden bağımsız şekilde yararlanma fırsatı bulacak.
Ericsson Secure Entitlement Server (SES) çözümü nedir?
Ericsson SES çözümü, Ericsson tarafından İletişim Servis Sağlayıcılarına (CSP) yönelik olarak yetkilendirme sunucusu odaklı kullanım senaryoları ve çözümleri sağlamak üzere geliştirilmiş bir platformdur. Çoklu hizmet sağlayıcısı ve çok kanallı eSIM hizmet düzenleyicisi görevi gören platform, aynı zamanda CSP’nin kendi markalarının entegrasyonu ve yönetimine yönelik olarak çoklu kullanıcı desteği sağlıyor.
Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör, konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Ericsson’un SES çözümü, müşteri deneyimini iyileştirmek ve kesintisiz bağlantı sunmak üzere ihtiyaç duyduğumuz esnekliği ve verimliliği sağlıyor. Giyilebilir teknolojiler gibi ikincil cihazların ve eSIM’in geleceğin dijital iletişim ortamlarının hayati bir bileşeni olmasını bekliyoruz. Ericsson ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile bu ortamdaki pazar fırsatlarını değerlendirmeyi ve bu sayede Türkiye’de dijital dönüşümü hızlandırmayı umuyoruz. Kullanıcıları en yeni teknolojilerle buluşturma hedefimiz kapsamında, ikincil cihazlarda eSIM aktivasyonunu en basit ve hızlı getiren bu iş birliğini hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.
Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın ise şu açıklamayı yaptı: “Türkiye’de akılı saatler ve benzeri giyilebilir cihazlarda sorunsuz eSIM aktivasyonunu sağlamak için son teknoloji ürünü Ericsson Secure Entitlement Server (SES) çözümünü uygulamada Turkcell ile iş birliği yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Çözümümüzün, Turkcell’in cihazlarını sorunsuz bir şekilde etkinleştirmesine ve çeşitli dağıtım seçenekleriyle zamanında pazara sunma zorluklarını aşmasına yardımcı olacağına eminiz. Uzun vadeli bir ortak olarak, Turkcell ile iş birliğine devam ederek gelecek teknolojilere ve trendlere hazır bir şebeke oluşturma konusunda kararlıyız.”
Ericsson ve Turkcell’in ikincil cihazlarda kesintisiz eSIM aktivasyonu sağlayan bu iş birliği, her iki tarafın da Türkiye’de dijital dönüşümü hızlandırma çalışmalarının bir parçası olarak öne çıkıyor. Nesnelerin Interneti (IoT) platform pazarında eSIM yönetimine liderlik eden Ericsson, bölge genelinde ileri teknoloji bağlantıya giden yolu açmak üzere yaygınlaştırılmış eSIM otomasyonu ve dinamik yönetimine yönelik verimli çözümler sunmayı sürdürüyor.
Cep Telefonu
VODAFONE VAKFI’NIN GLOBAL HACKATHONU’NDA ÇOCUK VE GENÇLER YARININ ŞEHİRLERİ İÇİN FİKİR ÜRETTİ


Global Vodafone Vakfı, dijital uçurumun kapatılmasına ve daha kapsayıcı bir dijital toplum oluşturulmasına destek olmak için, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 9 Avrupa ülkesinde 6-19 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik uluslararası bir hackathon düzenledi. Türkiye’de “Yapay Zekâ İle Yarının Şehirleri Hackathonu” adıyla gerçekleştirilen ve farklı illerden finale kalan toplam 12 takımın yarıştığı hackathon’u Kocaeli’den katılan EcoLeaks takımı kazandı.
Global Vodafone Vakfı, Avrupa genelinde 6-19 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik özel bir hackathon düzenledi. Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Arnavutluk, İspanya, Yunanistan, Hollanda, İtalya, Portekiz ve Romanya’da “Dijital Uçurumu Kapatmak” temasıyla gerçekleştirilen hackathon’da, katılımcılardan teknoloji aracılığıyla daha kapsayıcı bir toplum yaratılmasına yönelik yenilikçi fikirler geliştirmeleri istendi. Türkiye’de Habitat Derneği işbirliğiyle ve “Yapay Zekâ İle Yarının Şehirleri Hackathonu” adıyla gerçekleştirilen hackathon’da, farklı illerden toplam 12 takım yarıştı. Yarışmayı Kocaeli’den katılan EcoLeaks takımı birinci ve EGAL STEAM-UP takımı ikinci olarak tamamlarken, Adıyaman’dan katılan AI-ZERO Çevre Bekçileri takımı üçüncü oldu. Adana’dan katılan RHM01 takımı ise Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Dereceye girenlere ödülleri Mart 2025’te Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenecek törenle verilecek.
Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, şöyle konuştu:
“Ülkemizin toplumsal gereksinimleri doğrultusunda şekillendirdiğimiz Vakıf projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Habitat Derneği ile birlikte başlattığımız ‘Yapay Zekâ Yıldızları’ projesinde amacımız, genç nesillerin teknolojik bakımdan donanımlı olmalarını sağlamak, günümüzde her alanda gördüğümüz yapay zekâ teknolojisini öğrenip kullanarak yaratıcı fikirlerini yeni teknolojilerle birleştirmelerini mümkün kılmak. Son olarak, global Vakfımızın Türkiye dahil 9 Avrupa ülkesinde birden başlattığı hackathon ile gençlere ulaştık. Bu yarışmayla, potansiyelini ve yaratıcılığını desteklediğimiz tüm katılımcıların yalnızca teknik bilgilerini değil, aynı zamanda tutkularını, yenilikçi bakış açılarını ve fikirleri etkili çözümlere dönüştürme becerilerini de teşvik etmiş olduk. Yarışmada emeği geçen tüm paydaşlarımıza ve değerli jüri üyelerimize teşekkür ediyoruz. Ödül alsın veya almasın, yaşadığı şehir için fikir üreten, proje geliştiren tüm öğrencileri en içten dileklerimle kutluyorum.”
Habitat Derneği Genel Başkanı Bora Caldu ise şunları kaydetti:
“Yapay Zeka Yıldızları Projesi: Yapay Zeka ile Yarının Şehirleri Hackathonu’nda bir kez daha gördük ki gençlerin teknolojiyle buluşması ve yapay zeka alanında kendilerini geliştirmesi, geleceğin dijital dünyasında söz sahibi bireyler yetiştirilmesi açısından büyük bir önem taşıyor. Habitat Derneği olarak, 81 ilde gençlere eşit teknoloji erişimi sağlama misyonuyla hareket ediyor ve gençlerin yaratıcı zekalarını hayata geçirebildikleri böyle platformlar oluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Özellikle ‘Yarının Şehirleri’ temasıyla geliştirilen sürdürülebilir ve akıllı şehir çözümleri, toplumsal fayda sağlayan projelerin gücünü bir kez daha ortaya koydu. Hayal gücünüz, yaratıcı düşünceleriniz ve azminiz, dünyanın geleceğini şekillendirecek en değerli araçtır. Bizler, bu süreçte yanınızda olmaktan ve sizleri desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz.”
Şehirdeki sorunlara çözüm arandı
“Yapay Zekâ İle Yarının Şehirleri Hackathonu” katılımcıları, Kaliteli Eğitim (Hedef 4), Toplumsal Cinsiyet Eşitliği (Hedef 5) ve Sürdürülebilir Şehirler ve Toplumlar (Hedef 11) olmak üzere Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin 3’üyle ilgili çözümler üretti. Katılımcılar, ilk etapta şehirdeki sorunları analiz etti ve çözülmesi gereken zorlukları tanımladı. Bu zorluğa yapay zekâ teknolojisiyle sürdürülebilir bir çözüm bulup bir prototip oluşturan katılımcılar, belirlenen zorluk ve önerilen çözüm hakkında kısa bir sunum hazırladı. Takımların yaptığı çalışmalar; Vodafone Türkiye İcra Kurulu Üyesi Özlem Kestioğlu, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı Araştırma Direktörü Itır Akdoğan, Vodafone Türkiye Big Data Direktörü Şeniz Gayde Ayata, Kuika Yazılım Mimarı Armağan Döker ve Habitat Derneği Danışma Kurulu Üyesi, Akademisyen ve Yazar Fatoş Karahasan’dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.
Farklı sorunlara çözüm geliştirildi
Yarışmada birinci gelen EcoLeaks takımının geliştirdiği yapay zekâ tabanlı su patlaması tespiti projeleri, IoT cihazlarından alınan verileri analiz ederek su sistemlerindeki anormallikleri tespit etmeyi amaçlıyor. Yapay zekâ, su akışı, basınç, sıcaklık ve ses gibi verileri işleyerek erken uyarı sağlıyor, su kaybını azaltıyor ve bakım süreçlerini optimize ediyor.
“Skills Upload Jr. Challenge” girişimi 8,2 milyon kişiye ulaştı
Vodafone Vakfı dijital uçurum sorununu doğrudan ele alma taahhüdünün bir parçası olarak “Skills Upload Jr. Challenge” girişimini başlattı. “Skills Upload Jr” adlı programın desteğiyle yürütülen bu girişim, 2021’deki lansmanından bu yana Avrupa çapında 7,5 milyon öğrenci, 600 bin öğretmen ve 8,2 milyon kişiye ulaştı. “Skills Upload Jr. Challenge” metodolojisi, öğrencilerin kendi bölgelerindeki koşullara göre onları en çok etkileyen sorunun üstesinden gelmek için teknolojiye dayalı çözümler önerdiği tasarım odaklı düşünme modeline dayanıyor. Vodafone Vakfı, bu girişimle, gençlerin mevcut eşitsizlikler hakkında bilinçlenmesini ve bu eksiklikleri giderme ve çözme konusunda teknolojinin potansiyelinin farkına varmasını hedefliyor.
Cep Telefonu
iPhone 16’nın kendisi gelmeden, aksesuarları geldi!


Dünyanın lider mobil aksesuar üreticilerinden Mcdodo, iPhone 16 serisi için özel olarak üretilen MagSafe Wireless Charger, 3 in 1 Wireless Şarj Standı, Hızlı Şarj Adaptörleri ve Araç Kitleriyle; teknoloji deneyimini bambaşka bir seviyeye taşıyor. Heyecanla beklenen İphone 16’dan önce Türkiye’ye gelen son teknoloji Mcdodo aksesuarlar, zarif tasarımlarıyla telefonunuzla bütünleşerek kablosuz ve özgür şarj imkanı sunuyor.
Dünyanın lider mobil aksesuar üreticilerinden Mcdodo, Türkiye’ye kendisi gelmeden heyecanı gelen iPhone16 serisi için özel tasarlanan aksesuarlarıyla, başka bir heyecan daha yarattı. MagSafe Wireless Charger, 3 in 1 Wireless Şarj Standı, yüksek hızlı GaN Şarj Adaptörleri ve Akıllı Araç Kitleriyle; iPhone 16 serisi kullanıcılarına şarj konusunda bambaşka bir deneyim yaşatacak. iPhone 16 Türkiye’ye gelmeden önce satışa sunulan aksesuarlar; teknoloji marketlerinde, pazar yerlerinde ve mcdodo.com.tr’de satışa sunuldu.
iPhone 15’ten sonra iPhone 16’nın da en çok tercih edilecek aksesuarı olan; 15w kablosuz şarj imkanı sunan, zarif ve ince tasarımıyla telefonunuzla bütünleşip güçlü mıknatısıyla asla ayrılmayan MagSafe; ultra ince tasarımıyla ısınmaya karşı özel korumaya da sahip. Mcdodo MagSafe Powerbank’ler ayrıca POD koruması, akıllı yabancı cisim tespiti, otomatik kapanma koruması ile akıllı ve daha güvenli bir şarj fırsatı sunuyor.
Dünyanın en hızlı telefonuna yakışır adaptörler!
Dünyanın en hızlı telefonu için dünyanın en hızlı şarj adaptörünü üreten Mcdodo, 120W hıza kadar şarj destekli GaN teknolojili adaptörler ile sadece iPhone 16 için değil, tablet ve dizüstü bilgisayarlar için de bugüne kadarki en yüksek şarj hızını sunuyor.
iPhone 15 ve 16 serisi için özel olarak üretilen ve MagSafe ile de uyumlu Wireless Şarj ünitesi ise şarj deneyimini bambaşka bir seviyeye taşıyor. 15W Mcdodo 2 in 1 ve 3 in 1 şarj ünitesi; zarif tasarımıyla telefon, kulaklık ve saat için aynı anda kablosuz ve özgür şarj fırsatı sunuyor.
Aracınız da iPhone16 kadar akıllı olsun!
Mcdodo’nun iPhone16’nın sunduğu sınırsız teknoloji, yapay zeka ve mobiliteyi bir adım ileri taşıdığı araç kitleri ise aracınızı bir anda ‘akıllı’ hale getiriyor. Mcdodo Bluetooth Receiver Aux Wireless Araç Kiti ve Dijital göstergeli çift USB girişli araç şarjları, arabanıza binlerce lira ödeyerek alacağınız ek paketlerin konforunu sağlıyor
‘iPhone 16 da pazarı büyütecek’
Mcdodo’nun mobil aksesuarlarıyla kullanıcıların yüksek kalite aksesuarları, Apple’a göre neredeyse 4’te 1 fiyata edinebildiklerinin altını çizen Mcdodo Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uçurum, iPhone 16 etkisinin de aksesuar pazarında artarak devam edeceğini söyledi.
Cep Telefonu
Getmobil Levent Yenileme Merkezi açıldı!


Türkiye’de 2018 yılından beri teknolojik cihazların değerlendirilmesi, yenilenmesi ve onarımı alanında faaliyet gösteren Getmobil, Levent’te yeni Yenileme Merkezi’ni açtı.
İstanbul, 19.09.2024 – Türkiye’de 2018 yılından beri teknolojik cihazların değerlendirilmesi, yenilenmesi ve onarımı alanında faaliyet gösteren Getmobil, Levent’te yeni Yenileme Merkezi’ni açtı. Büyük ilgi gösterilen açılış töreni, influencerlar, basın mensupları ve Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla gerçekleşti.
Getmobil kurucu ortağı Mehmet Uygun, törende yaptığı konuşmada sektördeki yenilikleri ve gelecekteki hedefleri paylaştı. Şirket, kullanılmış elektronik cihazları yenileyerek hem cihazların ömrünü uzatmayı hem de elektronik atıkların azaltılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.
Amaç, ithalatı azaltmak
Mehmet Uygun, dünya genelinde teknolojiye olan yüksek ilginin her yıl milyonlarca ton elektronik atık üretilmesine sebep olduğuna dikkat çekti. Bu bağlamda Getmobil, sürdürülebilir bir teknoloji kullanımı ve yenilenmiş cihazların güvenli bir şekilde satışa sunulmasını sağlayarak ithalatı azaltmayı amaçlıyor. Kurucu ortak Mehmet Uygun, 1 yıl içinde bayi sayısını 1000’e, 2 yıl içinde ise 3000’e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da açılış töreninde yaptığı konuşmada Getmobil’in yenileme merkezinin sektöre önemli katkılar sunacağını vurguladı. Kacır, Türkiye’nin teknoloji üretimindeki başarılarının altını çizerek, elektronik atıkların geri kazanımı ve sürdürülebilir teknolojiye olan önemini dile getirdi. Bakan, yenilenmiş cihazların, elektronik atıkların azaltılmasına ve ekonomiye önemli katkı sağlayacağını ifade etti.
300 milyon dolar ithalatı engelleyecek
Getmobil kurucu ortağı Mehmet Uygun, Getmobil Levent Yenileme Merkezi’nin açılışında, şunları söyledi. “Dünyada örnek gösterilen Türkiye’deki yenileme sektörü devletimizin desteği ve regülasyonları sayesinde ciddi bir gelişim kaydetti. Yeni düzenleme ile beraber kullanılmış telefonlar, müşterilerin gözünde güven oluşturan bir sisteme kavuştu. Ayrıca bu sistemin sürdürülebilirliğe hizmet etmesi ve garanti verilerek satılan yenilenmiş cihazların ithalatın önünü kesmesi sektöre olan ilgiyi arttırdı. Bu değerli destekleri için devletimize ve bakanlığımıza da teşekkürlerimi sunuyorum.
1 yıl içinde bayi sayımızı 1000’e, 2 yıl içinde ise 3000’e çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca sektörün resmileşmesiyle birlikte %200 büyüme sağlayarak, 300 milyon dolar kadar ithalatı da engellemeyi planlıyoruz. En kısa zamanda ülkemizde edindiğimiz bilgi birikimi ve tecrübe ile yurt dışı ülkelere açılacak, 500 milyar dolar değerindeki global pazarda ülkemizin bayrağını gururla dalgalandıracağız.
Yazılım altyapımız ve yerinde yenileme çözümlerimizle sektörü dijitalleştiriyor, esnafa ve iş ortaklarımıza da daha sürdürülebilir bir iş modeli sunuyoruz. Yıl sonuna kadar Yerinde Yenileme Merkezleri ile 40 noktada aylık 40 bin cihaz yenileme kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz.”
Dijital dönüşüm dalgasının getirdiği yenilikler hayatımızın artık vazgeçilmez bir parçası
Getmobil Levent Yenileme Merkezi açılış törenine katılan Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır şunları söyledi. “21. yüzyılda yapay zekâ, nesnelerin interneti, büyük veri, robotik gibi yenilikçi teknolojiler, iş modellerinin belirleyici unsurları olarak öne çıkıyor. Dördüncü Sanayi Devrimi ve beraberinde gelen dijital dönüşüm dalgasının getirdiği yenilikler hayatımızın artık vazgeçilmez bir parçası olarak yer alıyor. Bugün cep telefonları başta olmak üzere mobil cihazlar; iletişim kurmamızın çok ötesinde, yapay zekâ destekli kişisel asistanlarımız, sağlık danışmanlarımız, finansal yöneticilerimiz ve hatta eğitim platformlarımız olarak hizmet veriyor.
Bizlerin isteği, gençlerimizin teknolojinin yalnızca tüketim kısmında kalmakla yetinmeyip, teknoloji üretiminin de bizzat parçası olmalarıdır. Bu vizyon doğrultusunda; Ar-Ge teşviklerimizle; teknopark uygulamalarımızla; TÜBİTAK desteklerimizle; dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’le teknolojinin öncüsü Türkiye’yi inşa ediyoruz.
Dijital teknolojiler insanlığın huzuru ve refahı için yeni fırsatların kapılarını aralarken, tüketim hırsı ve kaynakların kontrolsüzce tüketimi ihtirasına bağlı olarak önemli bir dar boğazdan geçiyoruz. Dünya kaynaklarının sınırsız olduğu kanısıyla her geçen gün artan tüketim iştahı maalesef çağımızın önde gelen sorunları arasında yerini almış durumdadır.
Elbette elektronik pazarı her yıl yeni bir ürünü piyasaya sürerek, dün kendi ürettiği kusursuz ürünü bugün “eski” olarak nitelendirmesi, satış politikasını da bu yönde belirlemesi, tüketicileri “en iyisini” satın alma gibi bir kısır döngüye sokuyor. Ürünlerin kullanıcılar tarafından henüz ömrü dolmadan, adeta tek kullanımlık olarak görülerek terk edildiği bu kısır döngü daha fazla kaynak tüketimi ve maalesef daha çok atığa sebebiyet veriyor.
Türkiye olarak hepimizin yakından şahit olduğu bu tabloda yer alan kısır döngüden ancak kaynakları verimli kullanarak çıkabiliriz. Sınırları ve kaynakları zorlayan bu süreci tersine çevirmek bizler için en az katma değerli ve yüksek teknolojili üretim kadar önem arz ediyor. Fikr-i firar içinde tüketerek değil, rasyonel fayda sağlayıp değer üreterek sürekli, sürdürülebilir ve kalıcı bir sistem kurgulamak mecburiyetindeyiz.
Üretim, tüketim ve geri dönüşüm olmak üzere tüm aşamalarda çevresel etkileri en aza indirerek ekonominin ve doğal kaynakların yükünü hafifletmekte kararlıyız. Özellikle elektronik ürünlerin ömrünü tamamlaması sonucu ortaya çıkan e-atıklar, içerdikleri değerli metaller ve toksik maddeler nedeniyle özel atık kategorisini oluşturuyor.
E-atık geri dönüşüm tesislerine sağladığımız teşviklerle elektronik atıkların ekonomiye yeniden kazandırılması için ülkemizde önemli bir altyapı oluşturduk. 2012 yılından bu yana elektronik atıkların geri dönüşümüne yönelik toplam yatırım tutarı 2 milyar lirayı aşan 16 yatırım için teşvik belgesi düzenledik. Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında hayata geçirdiğimiz “Türkiye’nin Nadir Toprak Elementleri Araştırma ve Yenilik Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi”yle de; Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) bünyesinde elektronik atıklardan nadir toprak elementlerinin çevreci yöntemlerle geri kazanımına imkân tanıyacak bir pilot geri dönüşüm tesisi de kuruyoruz.
Sektörde haksız rekabeti önleyen, standart sağlayan ve tüm bunları yasal düzenlemelerle hayata geçiren ilk ülke olarak da emsal teşkil ettik. Kurduğumuz güçlü mevzuat altyapısı ve yenilenmiş telefonlar için sunduğumuz vergi avantajı da yenilenmiş cihaz sektörümüzün büyüme ivmesini yükseltti. Sektörümüz girişim sermayelerinin radarına girdi. Bugün açılışını yapacağımız Getmobil Yenileme Merkezi’yle, aslında modern çağın en önemli teknolojik devriminin merkezinde yer alan bu cep telefonlarının yaşam döngüsünü uzatmada ülkemiz için önemli bir altyapıyı devreye alıyoruz.
Sürdürülebilir ekonomi inşasında önemli katkı sunacak bu tesis aynı zamanda elektronik ithalatını kayda değer düzeyde azaltmamıza da yardımcı olacak. Her yenilenen cihaz, her geri dönüştürülen parça, gelecek nesillere bırakacağımız mirasın bir değeridir.”
Açılış töreninin ardından Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, teknoloji basını temsilcileri ve influencer’larla beraber Getmobil Yenileme Merkezi’nin içinde bir tur gerçekleştirildi ve telefonların nasıl yenilendiği, hangi işlemlerden geçtiği ve resmi satışa nasıl hazır hale getirildiği adım adım izlendi.
-
Genel5 yıl önce
Toyota Corolla Hatchback Tanıtıldı, İŞTE FİYAT LİSTESİ!!
-
Genel6 yıl önce
İletişim
-
Genel6 yıl önce
Biz Kimiz?
-
Genel6 yıl önce
Reklam ve Sponsorluk
-
Genel6 yıl önce
Gizlilik politikası
-
Genel5 yıl önce
Bu Tarihi Not Edin! “30-31 Mayıs 2020”
-
Genel5 yıl önce
Renault’dan Kaçırılmayacak Kampanya: “Şimdi Al Eylül’de 750TL Taksitle Ödemeye Başla”
-
Genel5 yıl önce
Yaz tatili öncesi lastiklerinizi kontrol etmeyi ihmal etmeyin