Connect with us

Şarj Sektörü

Trugo kesintisiz kullanıcı deneyimi için ilk şarj cihazı kurulumunu Bolu’da yaptı

Türkiye’de kullanıcılara kesintisiz ve sorunsuz bir deneyim yaşatmayı hedefleyen Togg, Trugo markasıyla ilk cihazlarını Bolu HighWay Dinlenme Tesisi’nde kurdu. İstanbul ve Ankara arasındaki en önemli geçiş noktası olan Bolu’da dördü 180 kW, ikisi 300 kW üzeri altı cihaz kuran Trugo, 12 soketle tüm elektrikli araç kullanıcılarına hizmet vermeye başlayacak. 

2023 yılının ilk çeyreğinde doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı C SUV’u banttan indirmeye hazırlanan Togg, elektrikli araç kullanıcılarına kesintisiz bir deneyim yaşatmak için sürdürdüğü çalışmalarda ilk şarj cihazlarının kurulumunu yapacağı noktayı belirledi. Trugo markasıyla sektöre yüksek performans, hızlı kurulum ve geniş kapsam ağıyla giren Togg, Bolu HighWay Dinlenme Tesisi’nde dördü 180 kW, ikisi 300 kW üzeri altı cihazın kurulumunu gerçekleştirdi. Trugo, İstanbul ve Ankara arasındaki en önemli geçiş noktası olan Bolu’nun hareketli mekânı HighWay Dinlenme Tesisi’nden yolu geçenlere, her bir cihaz üzerinde iki soket yer aldığı için 12 soketle hizmet verecek. Şarj cihazları tüm elektrikli araç kullanıcılarına açık olacak. 81 ilde 600’ün üzerinde lokasyonda 1000 yüksek performanslı şarj cihazı (DC) kurma hedefi olan Trugo, Togg araçları yola çıkmadan önce kullanıcı tarafında şarj kaygısı yaşanmayacak düzeyde şarj istasyonu kurulumunu yapacak.

Yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanılacak

Trugo’nun şarj cihazlarıyla ortalama bir bataryanın doluluk oranı 25 dakika içinde yüzde 80’e ulaşabilecek. Trugo, trafik yoğunluğu yüksek güzergahlarda 25, az yoğunlukta bölgelerde 50 kilometrede bir şarj cihazlarıyla yer alacak. Türkiye’deki tüm elektrikli araç kullanıcılarına açık olacak cihazlarda yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynağı sertifikalı hizmet sağlanacak.

Kullanıcılara kesintisiz bir deneyim yaşatmaya kararlıyız

Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, ilk şarj cihazlarını kurmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, şunları söyledi: “Hedefimize giden yolda geri sayım başlarken, ülkemizde uçtan uca elektrikli araçlarla seyahat etmeyi mümkün kılacak hızlı şarj cihazlarımızı da kurmaya başladık. İlk kurulum için önemli bir geçiş noktası olan ve pek çok şehirden ziyaretçi ağırlayan Bolu’yu tercih ettik. Bolu HighWay Dinlenme Tesisi’nde 180 kW ve 300 kW cihazlarla tüm elektrikli araç kullanıcılarına hizmet vermeye başlayacağız. Kullanıcılara kesintisiz bir deneyim yaşatmak konusunda kararlıyız. Togg araçları yola çıkmadan önce kullanıcıların şarj kaygısı yaşamayacağı düzeyde şarj istasyon ağımızı oluşturmuş olacağız. Bu öncü pozisyonumuzu ilerleyen yıllarda yapacağımız yatırımlarla da sürdüreceğiz.”

Continue Reading
Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şarj Sektörü

Up Bilişim Enerji ile mobilite hizmet sağlayıcı DKV Mobility güçlerini birleştirdi

İştiraki olduğu United Payment’ın üstün teknolojik altyapısı sayesinde akaryakıt ve elektrikli şarj istasyonları alanındaki hizmetlerini finansal yönetim çözümleriyle birleştiren Up Bilişim Enerji, karayolu ödemeleri ve çözümleri konusunda şirketten şirkete hizmet veren Avrupa’nın lider mobilite platformu DKV Mobility ile iş birliği yaptı. İki şirket, Türkiye’deki akaryakıt ağını genişletmek için birlikte çalışacak. 

Türkiye’nin lider fintek şirketi United Payment’ın iştiraki Up Bilişim Enerji, akaryakıt ve lojistik sektöründeki mobilite hizmetlerini daha da genişletmek amacıyla mobilite hizmet sağlayıcı DKV Mobility ile anlaşma imzaladı. Türkiye dışında yaklaşık 68.000 akaryakıt istasyonu ve 832.000 elektrikli şarj ağı ile binlerce firmaya ve milyonlarca araca akaryakıt ve elektrikli şarj hizmeti veren DKV Mobility, mobilite alanında Up Bilişim Enerji ile iş birliği yaptı. İş birliği ile Up Bilişim Enerji, DKV MOBILITY kullanıcılarına birçok avantaj sunacak. Buna göre; DKV Mobility’nin Türkiye’de hizmet verdiği istasyonlarda, kullanıcılar için indirim ve vade kolaylığı gibi fırsatlar sunulacak.

Yakıt yönetimi ve temassız ödeme 

 2021 yılında kurulan Up Bilişim Enerji, kurumsal akaryakıt satışları başta olmak üzere mobilite ürünlerine ihtiyaç duyan şirketlerin filo yönetim sistemleri için finansal ve teknolojik çözümler üretmektedir. Yakıt tüketimlerini mobil uygulama üzerinden anlık olarak takip etmeyi mümkün kılan Up Bilişim Enerji, firmalara özel ödeme planları ve indirimler sunarken, akaryakıt alımlarında ‘Temassız’ olarak araçtan inmeden ödeme kolaylığı sağlıyor. Ayrıca uygulama içerisinde yer alan cüzdan sayesinde ödeme yapılmak istenen kartlar uygulama içerisinde tanımlanarak ödemelerin hızlı ve rahat bir şekilde tamamlanması sağlanıyor. Up Bilişim Enerji, b2b çözümler ve teknolojik altyapı hizmetleri de sunmaktadır.

Elektrikli araçlara özel çözümlerini ve mobilite hizmetlerini genişletecek

90 yıllık geçmişe sahip Avrupa’da pek çok ülkede ofisi bulunan köklü bir Alman şirketi olan DKV Mobility, yakıt ve elektrikli şarj ikmal hizmetlerinin yanı sıra birçok ülkede kesintisiz yol geçiş ücretleri, tamir ve bakım hizmetleri, otopark ve yıkama gibi birçok mobilite hizmeti sunuyor. Up Bilişim Enerji, DKV Mobility ile ilk etapta şu ki; satın alma, finans, teknoloji ve yeni pazarlar konusunda iş birliği yapacak. İş birliği sayesinde yaygın bir istasyon ağı ile yurt dışından ülkemize gelen araçlara akaryakıt ikmali sağlanacak. DKV Mobility müşterileri, Up Bilişim Enerji iş birliği ile DKV Mobility’nin Türkiye sınırları içerisinde global olarak 832.000 adet elektrikli araç şarj ağını genişletme rolünü üstlenerek lojistik firmalarının elektrikli kamyon ve çekici kullanmasının önünü açmayı da hedefliyor. Ayrıca Up Enerji mobil cüzdan kullanıcıları yurt dışına çıktıklarında DKV Mobility’nin 68.000 akaryakıt ağını ve 832.000 (Tesla dahil) ağını başka hiçbir mobil uygulama kullanmadan kullanabilecekler.

Continue Reading

Şarj Sektörü

Çin’de elektrikli araçlara şarj kolaylığı 

Çin’de elektrikli araçların akülerini yalnızca 80 saniyede değiştirmelerine olanak tanıyan ilk akıllı bölgenin kurulumu tamamlandı. 

Çin’in ilk elektrikli araç (EV) şarj ve batarya değiştirme akıllı bölgesi Jiangsu Eyaletinde kuruldu. Akıllı bölge EV şarjı için gereken bekleme süresini kısaltacak.

Çin’de yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç (NEV’ler) sayısı son yıllarda artmaya devam etti ve kullanımdaki NEV’ler 2023 sonu itibarıyla 20,41 milyona yükseldi. Çin, artan elektrikli otomobil kullanımını karşılamak için ülkenin NEV şarj tesisleri ağını geliştirmeye ve genişletmeye devam ediyor. Çin Ulusal Enerji İdaresi’ne göre, 2023’te yıllık yüzde 65 büyüyerek geçen yılın sonunda neredeyse 8,6 milyona ulaştı.

Bu çerçevede elektrikli araç şarjı için gereken bekleme süresini kısaltmak amacıyla Çin’de ilk akıllı elektrikli araç (EV) şarj ve pil değiştirme gösteri bölgesi kuruldu. Çin’in Suzhou, Wuxi ve Changzhou şehirlerinde yaklaşık 500 kilometrekarelik bir alanı kapsayan bölge, State Grid Jiangsu Electric Power’a göre yaklaşık 1,300 şarj ünitesiyle 500 binden fazla yeni enerjili araç (NEV) sürücüsüne hizmet vermesi bekleniyor.

80 SANİYEDE EV ŞARJ AKÜLERİ DEĞİŞEBİLECEK

Araçların akülerini yalnızca 80 saniyede değiştirmelerine olanak tanıyan bölge, Wuxi’den başlayarak tüm yerlere de kurulacak. Daha önce EV sürücüleri sıklıkla yakındaki şarj istasyonlarını aramak zorunda kalıyordu. Yeni bölge, şarj tesislerinin uygun zamanları ve yerleri de dahil olmak üzere sürücülerin en hızlı ve en ekonomik şarj çözümlerini bulmasına yardımcı olmak için akıllı algoritmalar kullanıyor.

BEKLEME SÜRESİ YARI YARIYA AZALACAK

State Grid Jiangsu Electric Power’ın elektrik enerjisi araştırma enstitüsünde direktör olarak çalışan Yuan Xiaodong, akıllı bölgenin şarj için gereken ortalama aylık bekleme süresini yaklaşık yüzde 50 oranında azaltmasının beklendiğini söyledi. Yuan, gösteri bölgesi modelinin, Yangtze Nehri Deltası bölgesindeki NEV endüstrisinin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla komşu Shanghai’ye kadar genişletilebileceğini söyledi.

Continue Reading

Şarj Sektörü

Şarj ağı işletmecisi şirket sayısı 152 oldu

EPDK’nın son olarak Kasım ve Aralık 2023’te toplam 9 şirkete verdiği yeni lisanslarla beraber, şarj ağı piyasasındaki işletmeci lisansı sahibi şirketlerin sayısı 152’ye çıktı. 

Elektrikli araçlar için şarj ağı kurmak ve şarj hizmeti vermek isteyen şirket sayısı 152’ye ulaştı. Kasım ve Aralık ayındaki toplantılarında 9 şirketin daha şarj ağı işletmecisi lisansını onaylayan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK) verilerine göre, ilk lisansın verildiği 26 Mayıs 2022 tarihinden bu yana Türkiye’de şarj ağı işletmeci lisansı alan şirket sayısı 152 oldu. Aslında lisans alan şirket sayısı 154 olmuştu ancak şarj hizmeti işletmeci lisans alan ancak sonradan lisansı iptal edilen 2 marka oldu ve sayı bugün için 152’de kaldı.

REKABET ŞİMDİDEN BAŞLADI

Şarj ağı hizmet piyasası, 152’Ye ulaşan lisans sayısıyla şimdiden rekabete girdi. İstasyonlardaki ikincil hizmetler, akaryakıt piyasasında rekabetin önemli bir unsuruydu. Önceleri ikincil hizmetlerden biri gibi düşünülen şarj üniteleri; artık istasyonlarda verilmesi gereken asli h,zme4tlerden biri olarak görülüyor. Şarj ağı hizmetindeki pratik uygulamalar ve teknolojik gelişmeler, bayilerin rekabetinde de belirleyici unsurlar olacak. Şarj süresi, servis hizmetleri, şarj ünitesi sayısı ve şarj üniteleri arasındaki mesafelerin, markalar arasında tüketici tercihlerinde belirleyici olması bekleniyor.

Şarj hizmeti verecek olan şirketlerden 2022 yılında lisans alanların lisansları, lisans alma gereklilikleriyle ilgili değişiklik olmadığı sürece, 2071 yılına kadar geçerli olacak. Lisansı 2023’te onaylanan şirketler ise 2072 yılına kadar şarj hizmeti verme iznine sahip olacaklar. Şarj ağı işletmecileri Emobilite Operatörleri Derneği’nin (E-MOD) çatısı altında bir araya gelerek bir sektör örgütü de kurdular.

ŞARJ AĞI İŞLETMECİLERİ VE MARKALARI

İlk kez şarj ağı işletmeci lisansının verildiği 26 Mayıs 2022 tarihinden bugüne kadar lisans alan 152 şirketin unvanları ile şarj hizmeti alanında kullanacaklarını bildirdikleri markalar, kronolojik lisans alış sırasına göre aşağıdaki gibi listelendi.

  1. En Yakıt AŞ (En yakıt)
  2. Armatec Enerji ve İnşaat Ltd. Şti. (Armatec)
  3. FCTR Elektrikli Araçlar Enerji Teknolojileri ve Hizmetleri AŞ (Ecoconnect)
  4. RHG Enertürk Enerji Üretim ve Ticaret AŞ (Enertürk RHG Enerji)
  5. Kalyon Electrical Vehicle Enerji Yatırım AŞ (Kalyon / Oncharge)
  6. ZES Dijital Ticaret AŞ (Zes)
  7. Otojet Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Şarjet / Otojet / Otojet Güzel Enerji)
  8. CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ (CV Enerji)
  9. Trugo Akıllı Şarj Çözümleri Sanayi ve Ticaret AŞ (Trugo)
  10. EVS Elektrikli Şarj Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (Sharz Net)
  11. Şarjon Yenilenebilir Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Sistemleri Ticaret AŞ (Şarjon)
  12. Eşarj Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri AŞ (Eşarj)
  13. Wat Mobilite Çözümlerı Teknoloji ve Ticaret AŞ (Wat)
  14. Astor Enerji AŞ (Astor)
  15. Neva İç ve Dış Ticaret AŞ (Neva Şarj)
  16. ZEY Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Green Science)
  17. Petrol Ofisi AŞ (E-POwer)
  18. White Rose Motor Sanayi ve Otomasyon Ticaret Ltd. Şti. (White Rose)
  19. Green Watt Enerji Üretim İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ (Greenwatt)
  20. Turuncu Mühendislik Elektrik Taahhüt Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti. (Turuncu Mühendislik)
  21. Özgüney Elektrik Ltd. Şti. (Aykon)
  22. Dumanoğlu Enerji Yatırım AŞ (Swapp)
  23. STL Solar Enerji AŞ (Samuray)
  24. İsomer Isıtma Soğutma Merkezi AŞ (İsomer)
  25. Beefull Enerji Teknolojileri AŞ (Beeful)
  26. Tora Teknik Hizmetler İşletme AŞ (Tora)
  27. Aksa Müşteri Çözümleri AŞ (Aksa Şarj)
  28. Vizyoneks Bilgi Teknolojileri AŞ (Vizyoneks)
  29. Meta Mobilite Enerji AŞ (Binbin Scooters)
  30. Özka Enerji Yatırımları AŞ (Plego Advertise Charge)
  31. Mithra Pod Elektrik ve Elektronik Otomasyon Sistemleri İmalat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Mithra Pod)
  32. Verdepunto Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (Ar Armaksis / Ar Verdepunto)
  33. Spur Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ (Carbonage)
  34. Yeni Model Yapay Zeka ve Robotik Teknoloji Hizmetleri AŞ (FastGo)
  35. Anttech Bilişim ve Akaryakıt AŞ (Petroo)
  36. Evcil Yatırım Mühendislik Mimarlık Ltd. Şti. (Evcil Mühendislik)
  37. Karakuşlar Halı Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ (Halıca)
  38. Antkem Gıda Turizm Makina Sanayi ve Ticaret AŞ (Antkem)
  39. K Yatırım Enerji AŞ (K Otomotiv)
  40. Gioev İstasyonları İşletmeleri AŞ (Gioev)
  41. Full Elektrikli Araçlar Şarj Ağı İstasyonları İşletmeciliği Enerji Ticaret ve Sanayi AŞ (Multi Force)
  42. Vitalen Enerji AŞ (Vitalen)
  43. RDS Gayrimenkul Danışmanlık AŞ (Bibutton)
  44. İstasyon Şarj Hizmetleri AŞ (Estasyon)
  45. ERC Sistem Elektrik Makina İmalat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ (ERC Sistem)
  46. Solarpark Danışmanlık Turizm Mühendislik Enerji Üretim İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Açıkel Autoşarj)
  47. Form Elektrik İnşaat Mühendislik AŞ (Epsis)
  48. Proşarj Araç Şarj Sistemleri Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Getasolar)
  49. Monokon Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ (Monokon Elektrik)
  50. Efamoda Tekstil AŞ (Cazador)
  51. Pirim Gıda ve Meşrubat Sanayi ve Ticaret AŞ (Pirim Gıda)
  52. Solarşarjet Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Sistemleri AŞ (Clixolar)
  53. 360 Enerji AŞ (360 Enerji)
  54. MCZ Teknoloji Enerji AŞ (Alaska)
  55. Tunçmatik Şarj Teknolojileri AŞ (Tunçmatik)
  56. Gersan Şarj Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (G-Şarj)
  57. İnterdata Veri Merkezi ve Entegrasyon Hizmetleri AŞ (Interdata)
  58. FZY Enerji Şarj Sistemleri AŞ (FZY Energy)
  59. Arcona Teknoloji AŞ (Arcona Consultancy)
  60. Bakırcı E-Mobility Telknoloji AŞ (B-Charge)
  61. RST Teknoloji Hizmetleri ve Enerji Sanayi Ticaret AŞ (RST Charge Point)
  62. Siha Enerji Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Royco)
  63. Fotec Enerji Teknolojileri AŞ (Fotec)
  64. Lumhouse Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Lumhouse).
  65. Blue Akaryakıt Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Petrodem)
  66. Manas İplik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Mycharge)
  67. Atay Güç ve Enerji Sistemleri İmalat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. (Ecobox)
  68. Eskişehir Endüstriyel Enerji Elektrik Üretim AŞ (EEE)
  69. Şarjplus Elektrikli Araç Şarj Sistemleri Ltd. Şti. (Şarjplus)
  70. Bladeco Alüminyum Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Bladeco)
  71. Bölgem Mühendislik İnşaat Elektrik Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Bölgem Plus)
  72. Volnet Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret AŞ (Volti)
  73. Borenco Şarj Teknoloji Yatırımları Ticaret AŞ (Borenco)
  74. Promaster Danışmanlık Ltd. Şti. (Tech Care / Promaster)
  75. TT Ventures Proje Geliştirme AŞ (The Giftad)
  76. Tripy Mobility Teknoloji AŞ (Waygo)
  77. İspirli Şarj Hizmetleri Ticaret AŞ (İspirli)
  78. İmaj Dizayn Stüdyo Tanıtım ve Bilişim Sanayi ve Ticaret AŞ (Design & Network İmaj)
  79. Voltgo Şarj Hizmetleri AŞ (Voltpo)
  80. Artaş Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ (Avrupakent Enerji)
  81. Arenya Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ (Arenya)
  82. Solar Araç Şarj Hizmetleri AŞ (Solarşarj)
  83. Aydem Plus Enerji Çözümleri Ticaret AŞ (OtoWatt)
  84. Arsima Yenilenebilir Enerji AŞ (Arsima)
  85. Konya Elektrikli Araçlar AŞ (Karbon Nötr Konya)
  86. Zeplin Turizm Taşımacılık Yatırım Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Zeplin)
  87. Migen Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Hizmetleri AŞ (Everstart)
  88. Goşarj Electrical Enerji Yatırım AŞ (Dynopower)
  89. Ayhan Teknoloji ve Otomasyon Çözümleri AŞ (Aostechnology)
  90. Forsel Elektrik Enerji İnşaat AŞ (Forsel Elektrik Enerji AŞ)
  91. Mionti Enerji ve Teknoloji AŞ (Toger)
  92. Fortis Enerji Elektrik Üretim AŞ (Fortis Enerji)
  93. Artı Kurumsal Kart ve Petrol Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti. (KRNenerji Şarj İstasyonları)
  94. Dicle Kök Enerji Yatırım AŞ (Otopriz)
  95. Magicline Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Magic Line)
  96. Alfamet Tekstil Sanayi Dış Ticaret Ltd. Şti. (Adze)
  97. GS Mar Elektrik ve Elektronik Cihazlar Sanayi Dış Ticaret AŞ (GSM Charge)
  98. Filoport Araç Kiralama ve Servis AŞ (Onlife)
  99. Green Şarj İstasyonları Kurulum AŞ (Green Şarj İstasyonları)
  100. Ultrametrik Enerji Bilgisayar İnşaat Kuyumculuk Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti. (Vale)
  101. ASM Dekorasyon Mobilya Granit Mermer İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. (Önizşarj)
  102. Jetco Elektrik Elektronik Yüksek Teknoloji Hizmetleri AŞ (Kingpower)
  103. Köfteci Yusuf Hazır Yemek Temizlik Canlı Hayvan Et Mamülleri Entegre Gıda İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ (Köfteci Yusuf).
  104. Doğuş Dijital Enerji Ltd. Şti. (dgdoğuşgıda)
  105. OTP Oğultürk Pano İmalat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Oğultürk Pano)
  106. Energy Şarj İstasyon İşletmeciliği AŞ (Energy Enerjik)
  107. Rönesans Şarj İstasyon Enerji Yatırımları AŞ (Rönesans Holding)
  108. Logo Rental Filo Kiralama Turizm Oto Alım Satım AŞ (Ak Altun)
  109. Enerjiturk Enerji Yatırım AŞ (Türkşarj)
  110. Smart Solargize Yeşil Mobilite Enerji AŞ (Solargize)
  111. Power Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ (Power Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ)
  112. Mir Solar Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Mirsolar)
  113. Ekos Mobilite Çözümleri Teknoloji Ticaret AŞ Şirketi (Ekos)
  114. Meis Charge Teknolojileri AŞ (Meis Charge)
  115. Tunalar Otomotiv Ticaret AŞ (Tunalar)
  116. Tüvtürk Kuzey Taşıt Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim AŞ (Tüvtürk / Güven Verir / Değer Katar / Tüvtürk Araç Muayene)
  117. Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Ltd. Şti. (Tesla)
  118. Art In Systems Bilişim Teknolojileri Ticaret Limited Şirketi (Art-In Systems / Xşarj)
  119. Incharge Elektrikli Araçlar Hizmetleri AŞ (Incharge Electric Vehicle Charging Systems)
  120. Minus Energy Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Minus Energy)
  121. Enom Elektrikli Araç Şarj Sistemleri ie Enerji Ticaret AŞ (Özaltın Proje Mühendislik ve Enerji Üretim AŞ)
  122. Hunat Enerji Yatırım ve Danışmanlık Sanayi Ticaret AŞ (K-Şarj)
  123. Global Inovatif Enerji Teknolojileri AŞ (Energy Charging Operator Network Econ)
  124. Mod Malkarlar Otomotiv Sanayi Ticaret Ltd. Şti. (E-Mod Mobil Şarj İstasyonu)
  125. Shell & Turcas Petrol AŞ (Shell)
  126. Foks Enerji AŞ (Cavalier)
  127. Shu Arge İnovasyon ve Bilgi Teknolojileri AŞ (Chargeinn)
  128. Er Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ (Gel Dol)
  129. Charge Teknoloji Sanayi ve Ticaret AŞ (Electrise)
  130. Siyam Petrolcülük Sanayi ve Ticaret AŞ (Soil)
  131. Yiğit Akü Malzemeleri Nakliyat Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ (Yiğit Akü)
  132. Maksem Elektro Şarj AŞ (Maksem Elektro)
  133. 2M Elektrikli Araç Şarj Ağı ve İstasyon İşletmeciliği AŞ (RSşarj)
  134. Şarjmatik Enerji Bilişim Ltd. Şti. (Şarjmatik)
  135. Beyttürk Enerji Üretim ve Ticaret AŞ (Beyttürk)
  136. Obişarj Elektrikli Araç Şarj Sistemleri AŞ (Obişarj)
  137. Voltrun Enerji AŞ (Voltrun)
  138. Emea Energy Teknoloji AŞ (Nofuto)
  139. AEG Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ (Ecofactor)
  140. D-Rect Charge Elektrik Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Rug Page)
  141. Akköprülü Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ (Akköprülü)
  142. Egesarj Şarj Üniteleri Elektrik Üretim AŞ (Checkpoint)
  143. Doğuş Şarj Sistemleri Pazarlama ve Ticaret AŞ (D-Charge)
  144. HES Group Enerji İnşaat ve Sanayi Ticaret AŞ (HES Group)
  145. Teknovus Şarj Teknolojileri AŞ (Teknovus)
  146. Mas Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ (3a)
  147. Hanesel Demirbaş Enerji Çözümleri Ticaret AŞ (Modoration)
  148. TCDD Teknik Mühendislik ve Müşavirlik AŞ (U-Şarj)
  149. İstmar Tem Gayrimenkul Yatırım İnşaat ve Ticaret AŞ (Vegamaxi)
  150. Klaus Miller Yenilenebilir Enerji Sistemleri AŞ (Klaus&Miller)
  151. KLR Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (KLR)
  152. MYZ Bilgisayar Otomotiv İnşaat Petrol Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Myzco).

Kaynak: Şarj piyasasında marka sayısı 152’ye yükseldi

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.