Connect with us

Şarj Sektörü

Vestel, sürdürülebilir geleceğin teknolojilerini CES Fuarı’nda tanıttı

Türkiye’nin teknoloji devi Vestel, bir kez daha Las Vegas’ta Consumer Electronics Association tarafından düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından CES’e katıldı. Vestel, fuarda batarya ve otomotiv çözümlerinden akıllı yaşam ekosistemine, elektrikli araç şarj cihazlarından televizyon ve beyaz eşyalara kadar sürdürülebilirliğe katkı sunan ürünlerini dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılarla buluşturdu.

Vestel, Las Vegas’ta düzenlenen CES Fuarı’nda 350 m2’lik standında sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunan ve hayatı kolaylaştıran teknolojilerini dünya pazarlarına tanıttı. Dünyanın önde gelen teknoloji markalarının yer aldığı fuarda Vestel’in e-mobilite vizyonu, her ölçekte elektronik üretim hizmeti sunduğu otomotiv uygulamaları, herkes için akıllı hayat perspektifi, sektöre öncülük ettiği elektrikli araç şarj çözümleri ve hayatı kolaylaştıran ürünleri büyük ilgi gördü.

Fuarda, yapay zeka, IoT ve big data alanlarındaki başarılı çalışmalarıyla dünyanın dev üreticilerinin yer aldığı Home Connectivity Alliance’ın (HCA) etkinliğine katılan Vestel CEO’su Turan Erdoğan, CES gibi dünyanın teknoloji devlerini buluşturan bir fuarda Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşadıklarını kaydederek, şunları söyledi, “Vestel olarak, deneyimimiz, vizyonumuz, entelektüel gücümüz ve teknolojik yetkinliklerimizle küresel bir oyuncu olarak varlığımızı pekiştirmeye; sürdürülebilir kârlılığa, verimliliğe ve tasarrufa odaklanarak daha iyi ve yaşanabilir bir dünyaya daha fazla katkı sunmaya devam ediyoruz. Küresel bir teknoloji şirketi olma vizyonumuzu, HCA gibi platformlar ve CES gibi dünya genelinde teknolojiye yön veren organizasyonlar ile güçlendiriyoruz.”

“Akıllı şehir ve akıllı ev sistemleriyle pazardaki güçlü oyunculardan biriyiz”

Vestel’in nesnelerin interneti konusundaki etki alanını ürün, dijital hizmet, iş birlikleri ve organizasyon katılımları ile genişletmeye devam ettiğini aktaran Erdoğan, “Yapay zeka yazılımları ve IoT konusundaki yetkinliklerimizle geliştirdiğimiz akıllı şehir ve akıllı ev sistemleriyle pazardaki güçlü oyunculardan biri olarak IoT alanında standartların oluşması için de sorumluluk almayı sürdürüyoruz. Bu yolculukta HCA yönetim kurulu üyeliğimiz bize önemli katkılar sağlıyor. Birlikte çalışabilirlik, akıllı ve bağlantılı bir yaşam deneyiminin temel değerlerinden biridir. Bu nedenle diğer şirketlerle iş birliği yapıyor ve IFTTT ekosisteminde senaryolar hayata geçiriyoruz. Ayrıca, uzun ömürlü ev aletleri sektöründe lider diğer markalarla birlikte çalışabilirlik ve enerji tasarrufu çözümleri sunmak için Home Connectivity Alliance Yönetim Kurulu’na katıldık. Herkes için daha akıllı yaşam perspektifiyle tüketicilerimize ve iş ortaklarımıza benzersiz deneyimler yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Akıllı hayat deneyimi sunan Veezy uygulamasını HCA ekosistemine entegre etmenin mutluluğunu da yaşadıklarını sözlerine ekleyen Erdoğan, “Her akıllı ürün ve dijital hizmeti, son kullanıcılara kusursuz bir akıllı ev deneyimi sunmak için geliştiriyoruz.  Akıllı televizyonlarla başlayan yolculuğumuzda şimdi akıllı beyaz eşyalar ve onlara eşlik eden dijital hizmetleri de en son teknolojiyle sunuyoruz. Ayrıca, birinci önceliğimiz olan siber güvenlik konusunda sektör lideri girişimlere ve gelişmelere yakın olmak için de Connectivity Standards Alliance’a (CSA) katıldık” diye konuştu.

“Sürdürülebilirlik farkındalıkla başlar”

Bağlantılı cihazlar tüketiciler için yeni bir olasılıklar dünyasının kapılarını açıyor. Sürdürülebilirliğin farkındalıkla başladığının da altını çizen Turan Erdoğan, bu bakış açısıyla bağlantılı cihazlarla tüketicilere daha önce hiç olmadığı kadar enerji ve su tüketimi içgörülerini sunabildiklerini, ayrıca enerji tasarrufuna katkıda bulunan uzun ömürlü ürünlere odaklandıklarını söyledi.

Vestel’den kişiye özel batarya çözümleri

CES Fuarı’nda son teknoloji ürünlerini gözler önüne seren Vestel, yedek akü tasarımını, çeşitli tiplerde e-bisiklet akülerini ve akü şarj cihazı çözümlerini sergiledi. Kişiye özel batarya çözümleri sunan Vestel, Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiği tıbbi cihazlar, ev aletleri, elektrikli araçlar ve telekom endüstrisi için Li-Ion batarya paketleri sunuyor. Vestel, mobilitenin büyümesi için kritik öneme sahip olan yüksek kaliteli e-bisiklet akülerine yönelik artan talebi karşılamak için de bisiklet endüstrisindeki iş ortaklarına EN50604-1 sertifikalı üst düzey akü çözümleri geliştiriyor.

Enerji Depolama Sistemleri pazarına da giren Vestel, telekom sektöründe kullanılan lityum iyon yedek depolama bataryalarının seri üretimine 2023 yılında başlayacak. Zorlu sıcaklıklarda çalışabilmesi için akıllı bir ısıtıcı ile tasarlanan ürün, daha kolay servis için uzaktan kumandanın yanı sıra hırsızlık önleyici GPRS modülü ile birlikte geliyor.

Araç içi eğlence ve bilgi ekranlarını bir araya getiriyor 

Vestel, CES’te iki araç içi ekran çözümünü ve elektronik üretim hizmetlerini de sergiledi. Vestel’in tüm araç içi ekran çözümleri, müşterilerin ihtiyaçlarına göre farklı uygulama ve yazılım çözümleriyle kullanıcılara sunulabiliyor. Araç içi ekran çözümleri, telematik, elektronik kontrol üniteleri tasarlayıp üretebiliyor ve çeşitli uygulamalar için elektronik üretim hizmetleri sunuyor. Bu ürünlerde tüm mekanik ve elektronik bileşenleri, gerekli yazılım çözümleri ve ekranlarda kullanılan arayüzlerin tasarımları Vestel mühendisleri tarafından yapılıyor. Hem sürücüler hem de yolcular için en iyi kullanıcı deneyimini sağlamak amacıyla kullanıcılara daha geniş bir ekran deneyimi sunan ilk kokpit çözümünü sunan Vestel, araç içi eğlence ve bilgi ekranlarını bir araya getiriyor.

Kullanıcılar araç içi ekranlardan Veezy ile evdeki klimayı çalıştırabiliyor, en yakın elektrik şarj istasyonunun nerede olduğunu kontrol edebiliyor. Vestel, ikinci kokpit çözümünde ise, çığır açan dijital cluster ve bilgi-eğlence ekranı ile birleştirilmiş 3D Artırılmış gerçeklik HUD sistemini sunuyor.

En iyi pişirme deneyimi

Vestel, CES’te sergilediği Be A Chef dijital servisi ile de kullanıcılara ünlü şefler tarafından hazırlanan tarifler ve ipuçları ile şef gibi yemek yapma fırsatı sunuyor. Be A Chef’in arkasında çalışan adım adım pişirme algoritması sayesinde tüketicilere şeflerin mutfaklarında kullandıkları pişirme teknikleri sunularak en iyi pişirme deneyimi yaşatılıyor.

Vestel’in bağlantılı ürünleri, tüketicileri manuel olarak kontrol edilen fiziksel ürünleri kullanmanın sınırlamalarına bağlamadan yeni olasılıklar dünyasının kapılarını aralıyor. Yıkayıcı grubu akıllı ürünler için İndir ve Kullan dijital hizmeti ile son kullanıcılara ürün kontrol panelinde verilenlerden daha fazla programa erişim imkanı sunan Vestel, akıllı çamaşır makinesi ve akıllı çamaşır kurutma makinesi After Wash dijital servisleri ile de son kullanıcılar için birbirine bağlanabilirliğin keyfini yaşatıyor. Kullanıcılar, çamaşır makinesi programı bittikten sonra, VeeZy uygulaması ile o yük için en uygun çamaşır kurutma makinesi programını görebiliyor.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri ile de imzaladığı lisans anlaşmalarıyla EVC ürünlerini dünyanın 158 ülkesine ulaştırıyor. Yenilikçi çözümleriyle EVC pazarındaki gücünü kanıtlayan Vestel, son ürünlerini CES Fuarı’nda sergiledi.

EVC04 – AC Serisi

UL sertifikalı Vestel EVC04 serisi, OCPP aracılığıyla tüm uzaktan yönetim işlevlerine uyacak şekilde LTE, Wi-Fi, Ethernet ve RS485 dahil olmak üzere en iyi bağlantı seçenekleri sunuyor. Ayarlanabilir güç kontrolü, kurulum sahasında özelleştirilmiş güç ayarını desteklemek için esneklik sağlıyor. Üründeki Dinamik Yük Yönetimi ise elektrik şebekesinin güç sapmalarını dengelemeye yardımcı oluyor ve sürekli olarak sorunsuz ve kesintisiz şarj sağlıyor.

EVC05 – AC Serisi

Vestel EVC05 serisi, ayarlanabilir çift 22 kW gücü ile Ethernet, RS485, Wi-Fi, LTE gibi farklı bağlantı özellikleri sunuyor. MCB ve RCCB gibi tüm koruma cihazlarını içeren yere monteli ürün ile kullanıcılar OCPP arayüzü üzerinden şarj istasyonu yönetim sistemine bağlanabiliyor. Vestel bu ürünüyle kamuya açık alanlarda son kullanıcıya AC şarj hizmeti veriyor.

EVC10 – AC Serisi

Vestel’in profesyonel çift soketli AC serisi, küçük ve orta ölçekli işletmeler için geleceğe dönük ve bakımı kolay çözümler sunuyor. EVC10, tek bir elektrikli aracın 22kW ile şarj edilmesini sağlıyor. Eşzamanlı şarj için her bir soket 11 kW güç çıkışı sağlarken, Avrupa Tip 2 konnektör kullanılabiliyor. EVC10, daha ince 7,1 inç ekranıyla daha kompakt, duvara monte bir tasarımla sunuluyor.

EVC06 – DC Serisi

Vestel EVC06 kompakt DC şarj cihazı, 60 kW maksimum gücü ve konfigüre edilebilir kablo özelliği ile hızlı şarj hizmeti sunuyor.  Şehir uygulamaları için ideal olan EVC06, daha küçük boyutları ile Wi-Fi ve LTE gibi bağlantı özelliklerine sahip. EVC06, OCPP arayüzü üzerinden tüm uzaktan kumanda sistemleri ile de yönetilebiliyor.

Continue Reading
Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şarj Sektörü

Çin’de elektrikli araçlara şarj kolaylığı 

Çin’de elektrikli araçların akülerini yalnızca 80 saniyede değiştirmelerine olanak tanıyan ilk akıllı bölgenin kurulumu tamamlandı. 

Çin’in ilk elektrikli araç (EV) şarj ve batarya değiştirme akıllı bölgesi Jiangsu Eyaletinde kuruldu. Akıllı bölge EV şarjı için gereken bekleme süresini kısaltacak.

Çin’de yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç (NEV’ler) sayısı son yıllarda artmaya devam etti ve kullanımdaki NEV’ler 2023 sonu itibarıyla 20,41 milyona yükseldi. Çin, artan elektrikli otomobil kullanımını karşılamak için ülkenin NEV şarj tesisleri ağını geliştirmeye ve genişletmeye devam ediyor. Çin Ulusal Enerji İdaresi’ne göre, 2023’te yıllık yüzde 65 büyüyerek geçen yılın sonunda neredeyse 8,6 milyona ulaştı.

Bu çerçevede elektrikli araç şarjı için gereken bekleme süresini kısaltmak amacıyla Çin’de ilk akıllı elektrikli araç (EV) şarj ve pil değiştirme gösteri bölgesi kuruldu. Çin’in Suzhou, Wuxi ve Changzhou şehirlerinde yaklaşık 500 kilometrekarelik bir alanı kapsayan bölge, State Grid Jiangsu Electric Power’a göre yaklaşık 1,300 şarj ünitesiyle 500 binden fazla yeni enerjili araç (NEV) sürücüsüne hizmet vermesi bekleniyor.

80 SANİYEDE EV ŞARJ AKÜLERİ DEĞİŞEBİLECEK

Araçların akülerini yalnızca 80 saniyede değiştirmelerine olanak tanıyan bölge, Wuxi’den başlayarak tüm yerlere de kurulacak. Daha önce EV sürücüleri sıklıkla yakındaki şarj istasyonlarını aramak zorunda kalıyordu. Yeni bölge, şarj tesislerinin uygun zamanları ve yerleri de dahil olmak üzere sürücülerin en hızlı ve en ekonomik şarj çözümlerini bulmasına yardımcı olmak için akıllı algoritmalar kullanıyor.

BEKLEME SÜRESİ YARI YARIYA AZALACAK

State Grid Jiangsu Electric Power’ın elektrik enerjisi araştırma enstitüsünde direktör olarak çalışan Yuan Xiaodong, akıllı bölgenin şarj için gereken ortalama aylık bekleme süresini yaklaşık yüzde 50 oranında azaltmasının beklendiğini söyledi. Yuan, gösteri bölgesi modelinin, Yangtze Nehri Deltası bölgesindeki NEV endüstrisinin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla komşu Shanghai’ye kadar genişletilebileceğini söyledi.

Continue Reading

Şarj Sektörü

Şarj ağı işletmecisi şirket sayısı 152 oldu

EPDK’nın son olarak Kasım ve Aralık 2023’te toplam 9 şirkete verdiği yeni lisanslarla beraber, şarj ağı piyasasındaki işletmeci lisansı sahibi şirketlerin sayısı 152’ye çıktı. 

Elektrikli araçlar için şarj ağı kurmak ve şarj hizmeti vermek isteyen şirket sayısı 152’ye ulaştı. Kasım ve Aralık ayındaki toplantılarında 9 şirketin daha şarj ağı işletmecisi lisansını onaylayan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK) verilerine göre, ilk lisansın verildiği 26 Mayıs 2022 tarihinden bu yana Türkiye’de şarj ağı işletmeci lisansı alan şirket sayısı 152 oldu. Aslında lisans alan şirket sayısı 154 olmuştu ancak şarj hizmeti işletmeci lisans alan ancak sonradan lisansı iptal edilen 2 marka oldu ve sayı bugün için 152’de kaldı.

REKABET ŞİMDİDEN BAŞLADI

Şarj ağı hizmet piyasası, 152’Ye ulaşan lisans sayısıyla şimdiden rekabete girdi. İstasyonlardaki ikincil hizmetler, akaryakıt piyasasında rekabetin önemli bir unsuruydu. Önceleri ikincil hizmetlerden biri gibi düşünülen şarj üniteleri; artık istasyonlarda verilmesi gereken asli h,zme4tlerden biri olarak görülüyor. Şarj ağı hizmetindeki pratik uygulamalar ve teknolojik gelişmeler, bayilerin rekabetinde de belirleyici unsurlar olacak. Şarj süresi, servis hizmetleri, şarj ünitesi sayısı ve şarj üniteleri arasındaki mesafelerin, markalar arasında tüketici tercihlerinde belirleyici olması bekleniyor.

Şarj hizmeti verecek olan şirketlerden 2022 yılında lisans alanların lisansları, lisans alma gereklilikleriyle ilgili değişiklik olmadığı sürece, 2071 yılına kadar geçerli olacak. Lisansı 2023’te onaylanan şirketler ise 2072 yılına kadar şarj hizmeti verme iznine sahip olacaklar. Şarj ağı işletmecileri Emobilite Operatörleri Derneği’nin (E-MOD) çatısı altında bir araya gelerek bir sektör örgütü de kurdular.

ŞARJ AĞI İŞLETMECİLERİ VE MARKALARI

İlk kez şarj ağı işletmeci lisansının verildiği 26 Mayıs 2022 tarihinden bugüne kadar lisans alan 152 şirketin unvanları ile şarj hizmeti alanında kullanacaklarını bildirdikleri markalar, kronolojik lisans alış sırasına göre aşağıdaki gibi listelendi.

  1. En Yakıt AŞ (En yakıt)
  2. Armatec Enerji ve İnşaat Ltd. Şti. (Armatec)
  3. FCTR Elektrikli Araçlar Enerji Teknolojileri ve Hizmetleri AŞ (Ecoconnect)
  4. RHG Enertürk Enerji Üretim ve Ticaret AŞ (Enertürk RHG Enerji)
  5. Kalyon Electrical Vehicle Enerji Yatırım AŞ (Kalyon / Oncharge)
  6. ZES Dijital Ticaret AŞ (Zes)
  7. Otojet Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Şarjet / Otojet / Otojet Güzel Enerji)
  8. CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ (CV Enerji)
  9. Trugo Akıllı Şarj Çözümleri Sanayi ve Ticaret AŞ (Trugo)
  10. EVS Elektrikli Şarj Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (Sharz Net)
  11. Şarjon Yenilenebilir Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Sistemleri Ticaret AŞ (Şarjon)
  12. Eşarj Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri AŞ (Eşarj)
  13. Wat Mobilite Çözümlerı Teknoloji ve Ticaret AŞ (Wat)
  14. Astor Enerji AŞ (Astor)
  15. Neva İç ve Dış Ticaret AŞ (Neva Şarj)
  16. ZEY Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Green Science)
  17. Petrol Ofisi AŞ (E-POwer)
  18. White Rose Motor Sanayi ve Otomasyon Ticaret Ltd. Şti. (White Rose)
  19. Green Watt Enerji Üretim İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ (Greenwatt)
  20. Turuncu Mühendislik Elektrik Taahhüt Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti. (Turuncu Mühendislik)
  21. Özgüney Elektrik Ltd. Şti. (Aykon)
  22. Dumanoğlu Enerji Yatırım AŞ (Swapp)
  23. STL Solar Enerji AŞ (Samuray)
  24. İsomer Isıtma Soğutma Merkezi AŞ (İsomer)
  25. Beefull Enerji Teknolojileri AŞ (Beeful)
  26. Tora Teknik Hizmetler İşletme AŞ (Tora)
  27. Aksa Müşteri Çözümleri AŞ (Aksa Şarj)
  28. Vizyoneks Bilgi Teknolojileri AŞ (Vizyoneks)
  29. Meta Mobilite Enerji AŞ (Binbin Scooters)
  30. Özka Enerji Yatırımları AŞ (Plego Advertise Charge)
  31. Mithra Pod Elektrik ve Elektronik Otomasyon Sistemleri İmalat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Mithra Pod)
  32. Verdepunto Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (Ar Armaksis / Ar Verdepunto)
  33. Spur Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ (Carbonage)
  34. Yeni Model Yapay Zeka ve Robotik Teknoloji Hizmetleri AŞ (FastGo)
  35. Anttech Bilişim ve Akaryakıt AŞ (Petroo)
  36. Evcil Yatırım Mühendislik Mimarlık Ltd. Şti. (Evcil Mühendislik)
  37. Karakuşlar Halı Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ (Halıca)
  38. Antkem Gıda Turizm Makina Sanayi ve Ticaret AŞ (Antkem)
  39. K Yatırım Enerji AŞ (K Otomotiv)
  40. Gioev İstasyonları İşletmeleri AŞ (Gioev)
  41. Full Elektrikli Araçlar Şarj Ağı İstasyonları İşletmeciliği Enerji Ticaret ve Sanayi AŞ (Multi Force)
  42. Vitalen Enerji AŞ (Vitalen)
  43. RDS Gayrimenkul Danışmanlık AŞ (Bibutton)
  44. İstasyon Şarj Hizmetleri AŞ (Estasyon)
  45. ERC Sistem Elektrik Makina İmalat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ (ERC Sistem)
  46. Solarpark Danışmanlık Turizm Mühendislik Enerji Üretim İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Açıkel Autoşarj)
  47. Form Elektrik İnşaat Mühendislik AŞ (Epsis)
  48. Proşarj Araç Şarj Sistemleri Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Getasolar)
  49. Monokon Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ (Monokon Elektrik)
  50. Efamoda Tekstil AŞ (Cazador)
  51. Pirim Gıda ve Meşrubat Sanayi ve Ticaret AŞ (Pirim Gıda)
  52. Solarşarjet Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Sistemleri AŞ (Clixolar)
  53. 360 Enerji AŞ (360 Enerji)
  54. MCZ Teknoloji Enerji AŞ (Alaska)
  55. Tunçmatik Şarj Teknolojileri AŞ (Tunçmatik)
  56. Gersan Şarj Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (G-Şarj)
  57. İnterdata Veri Merkezi ve Entegrasyon Hizmetleri AŞ (Interdata)
  58. FZY Enerji Şarj Sistemleri AŞ (FZY Energy)
  59. Arcona Teknoloji AŞ (Arcona Consultancy)
  60. Bakırcı E-Mobility Telknoloji AŞ (B-Charge)
  61. RST Teknoloji Hizmetleri ve Enerji Sanayi Ticaret AŞ (RST Charge Point)
  62. Siha Enerji Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Royco)
  63. Fotec Enerji Teknolojileri AŞ (Fotec)
  64. Lumhouse Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Lumhouse).
  65. Blue Akaryakıt Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Petrodem)
  66. Manas İplik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Mycharge)
  67. Atay Güç ve Enerji Sistemleri İmalat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. (Ecobox)
  68. Eskişehir Endüstriyel Enerji Elektrik Üretim AŞ (EEE)
  69. Şarjplus Elektrikli Araç Şarj Sistemleri Ltd. Şti. (Şarjplus)
  70. Bladeco Alüminyum Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Bladeco)
  71. Bölgem Mühendislik İnşaat Elektrik Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Bölgem Plus)
  72. Volnet Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret AŞ (Volti)
  73. Borenco Şarj Teknoloji Yatırımları Ticaret AŞ (Borenco)
  74. Promaster Danışmanlık Ltd. Şti. (Tech Care / Promaster)
  75. TT Ventures Proje Geliştirme AŞ (The Giftad)
  76. Tripy Mobility Teknoloji AŞ (Waygo)
  77. İspirli Şarj Hizmetleri Ticaret AŞ (İspirli)
  78. İmaj Dizayn Stüdyo Tanıtım ve Bilişim Sanayi ve Ticaret AŞ (Design & Network İmaj)
  79. Voltgo Şarj Hizmetleri AŞ (Voltpo)
  80. Artaş Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ (Avrupakent Enerji)
  81. Arenya Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ (Arenya)
  82. Solar Araç Şarj Hizmetleri AŞ (Solarşarj)
  83. Aydem Plus Enerji Çözümleri Ticaret AŞ (OtoWatt)
  84. Arsima Yenilenebilir Enerji AŞ (Arsima)
  85. Konya Elektrikli Araçlar AŞ (Karbon Nötr Konya)
  86. Zeplin Turizm Taşımacılık Yatırım Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Zeplin)
  87. Migen Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Hizmetleri AŞ (Everstart)
  88. Goşarj Electrical Enerji Yatırım AŞ (Dynopower)
  89. Ayhan Teknoloji ve Otomasyon Çözümleri AŞ (Aostechnology)
  90. Forsel Elektrik Enerji İnşaat AŞ (Forsel Elektrik Enerji AŞ)
  91. Mionti Enerji ve Teknoloji AŞ (Toger)
  92. Fortis Enerji Elektrik Üretim AŞ (Fortis Enerji)
  93. Artı Kurumsal Kart ve Petrol Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti. (KRNenerji Şarj İstasyonları)
  94. Dicle Kök Enerji Yatırım AŞ (Otopriz)
  95. Magicline Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Magic Line)
  96. Alfamet Tekstil Sanayi Dış Ticaret Ltd. Şti. (Adze)
  97. GS Mar Elektrik ve Elektronik Cihazlar Sanayi Dış Ticaret AŞ (GSM Charge)
  98. Filoport Araç Kiralama ve Servis AŞ (Onlife)
  99. Green Şarj İstasyonları Kurulum AŞ (Green Şarj İstasyonları)
  100. Ultrametrik Enerji Bilgisayar İnşaat Kuyumculuk Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti. (Vale)
  101. ASM Dekorasyon Mobilya Granit Mermer İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. (Önizşarj)
  102. Jetco Elektrik Elektronik Yüksek Teknoloji Hizmetleri AŞ (Kingpower)
  103. Köfteci Yusuf Hazır Yemek Temizlik Canlı Hayvan Et Mamülleri Entegre Gıda İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ (Köfteci Yusuf).
  104. Doğuş Dijital Enerji Ltd. Şti. (dgdoğuşgıda)
  105. OTP Oğultürk Pano İmalat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Oğultürk Pano)
  106. Energy Şarj İstasyon İşletmeciliği AŞ (Energy Enerjik)
  107. Rönesans Şarj İstasyon Enerji Yatırımları AŞ (Rönesans Holding)
  108. Logo Rental Filo Kiralama Turizm Oto Alım Satım AŞ (Ak Altun)
  109. Enerjiturk Enerji Yatırım AŞ (Türkşarj)
  110. Smart Solargize Yeşil Mobilite Enerji AŞ (Solargize)
  111. Power Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ (Power Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ)
  112. Mir Solar Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Mirsolar)
  113. Ekos Mobilite Çözümleri Teknoloji Ticaret AŞ Şirketi (Ekos)
  114. Meis Charge Teknolojileri AŞ (Meis Charge)
  115. Tunalar Otomotiv Ticaret AŞ (Tunalar)
  116. Tüvtürk Kuzey Taşıt Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim AŞ (Tüvtürk / Güven Verir / Değer Katar / Tüvtürk Araç Muayene)
  117. Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Ltd. Şti. (Tesla)
  118. Art In Systems Bilişim Teknolojileri Ticaret Limited Şirketi (Art-In Systems / Xşarj)
  119. Incharge Elektrikli Araçlar Hizmetleri AŞ (Incharge Electric Vehicle Charging Systems)
  120. Minus Energy Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Minus Energy)
  121. Enom Elektrikli Araç Şarj Sistemleri ie Enerji Ticaret AŞ (Özaltın Proje Mühendislik ve Enerji Üretim AŞ)
  122. Hunat Enerji Yatırım ve Danışmanlık Sanayi Ticaret AŞ (K-Şarj)
  123. Global Inovatif Enerji Teknolojileri AŞ (Energy Charging Operator Network Econ)
  124. Mod Malkarlar Otomotiv Sanayi Ticaret Ltd. Şti. (E-Mod Mobil Şarj İstasyonu)
  125. Shell & Turcas Petrol AŞ (Shell)
  126. Foks Enerji AŞ (Cavalier)
  127. Shu Arge İnovasyon ve Bilgi Teknolojileri AŞ (Chargeinn)
  128. Er Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ (Gel Dol)
  129. Charge Teknoloji Sanayi ve Ticaret AŞ (Electrise)
  130. Siyam Petrolcülük Sanayi ve Ticaret AŞ (Soil)
  131. Yiğit Akü Malzemeleri Nakliyat Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ (Yiğit Akü)
  132. Maksem Elektro Şarj AŞ (Maksem Elektro)
  133. 2M Elektrikli Araç Şarj Ağı ve İstasyon İşletmeciliği AŞ (RSşarj)
  134. Şarjmatik Enerji Bilişim Ltd. Şti. (Şarjmatik)
  135. Beyttürk Enerji Üretim ve Ticaret AŞ (Beyttürk)
  136. Obişarj Elektrikli Araç Şarj Sistemleri AŞ (Obişarj)
  137. Voltrun Enerji AŞ (Voltrun)
  138. Emea Energy Teknoloji AŞ (Nofuto)
  139. AEG Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ (Ecofactor)
  140. D-Rect Charge Elektrik Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Rug Page)
  141. Akköprülü Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ (Akköprülü)
  142. Egesarj Şarj Üniteleri Elektrik Üretim AŞ (Checkpoint)
  143. Doğuş Şarj Sistemleri Pazarlama ve Ticaret AŞ (D-Charge)
  144. HES Group Enerji İnşaat ve Sanayi Ticaret AŞ (HES Group)
  145. Teknovus Şarj Teknolojileri AŞ (Teknovus)
  146. Mas Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ (3a)
  147. Hanesel Demirbaş Enerji Çözümleri Ticaret AŞ (Modoration)
  148. TCDD Teknik Mühendislik ve Müşavirlik AŞ (U-Şarj)
  149. İstmar Tem Gayrimenkul Yatırım İnşaat ve Ticaret AŞ (Vegamaxi)
  150. Klaus Miller Yenilenebilir Enerji Sistemleri AŞ (Klaus&Miller)
  151. KLR Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (KLR)
  152. MYZ Bilgisayar Otomotiv İnşaat Petrol Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Myzco).

Kaynak: Şarj piyasasında marka sayısı 152’ye yükseldi

Continue Reading

Şarj Sektörü

Eaton, Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Lansmanını Gerçekleştirdi

 Akıllı güç yönetimi şirketi Eaton, 26 Ekim tarihinde İstanbul’un en görkemli mekanlarından Feriye’de, Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarını tanıttı.Eaton Ülke Müdürü Yılmaz Özcan açılış konuşmasıyla başlayan lansman, EMEA Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Cyrille Brisson’ın enerji geçişi konulu konuşması ile devam etti. Eaton üst düzey yetkilileri ve uzman ekibinin konuşmalarının ardından Türkiye’nin teknoloji alanında kanaat önderi olarak gösterilen ismi Serdar Kuzuloğlu sunumu ile etkinlikte yer aldı.

Eaton Ülke Müdürü Yılmaz Özcan” Green Motion’ı satın almamız ile birlikte AC ve DC şarj istasyonları yönetimi ve servisi ile hizmet veriyoruz. Pek çok projeye uygun ürün bulunan protföyümüz ile geleceği düşünerek bugünden hareket ediyoruz.” dedi. Özcan, “Elektrikli şarj istasyonlarımız, konutların yanı sıra, ticari ve endüstriyel uygulamalar için özel ve halka açık otoparklarda iç ve dış mekanlarda kullanım için özel olarak tasarlanmıştır.  Konutlarımız için şebeke güncelleme süreci maliyetli olabilir. Eaton Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarını tercih ederek kurulum maliyetlerini azaltabilir ve enerji tüketiminizi kontrol altında tutabilirsiniz.” sözlerine devam etti.

Ticari ve Endüstriye Projeler Satış Kanalı Halit Kumral konuşmasında “Binalarımız şarj istasyonları düşünülerek dizayn edilmedi. Binalarda elektriksel dönüşüm zorunluluk olacak ve binalar birer enerji merkezi haline gelecektir.” dedi. Ticari projeler kanalı iş geliştirme müdürü Artur Değirmenci, lansmanda Elektrikli şarj istasyonları ürünlerine ve çözümlerine değindi.

Etkinliğin teknoloji konuşmacısı Serdar Kuzuloğlu” Dünya daha sürdürülebilir, daha düşük karbonlu bir geleceğe geçiş için hazırlanıyor. Bu enerji geçişi; karbon bazlı yakıtların aşamalı olarak yenilenebilir enerjilerle değiştirilmesi, hava kalitesiyle ilgili düzenlemeler ve daha fazla uygulamanın doğrudan ve dolaylı elektrifikasyonu tarafından yönlendirilmektedir. Eaton, Everything as a Grid yaklaşımıyla, gelişmekte olan teknolojiler ve dijital zekâ aracılığıyla, enerjiyi artırıyor ve optimize ediyor.” dedi.

Lansman, Eaton Elektrikli Araç Şarj İstasyonları kullanıcı deneyimi ile sona erdi.

Continue Reading
Reklam
Reklam
Reklam

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.