Connect with us

Elektrikli Ticari

FORD OTOSAN VE AVL’DEN OTONOM TAŞIMACILIĞA GİDEN YOLDA ÖNEMLİ ADIM…

Ford Otosan ve AVL’nin ortak Ar-Ge iş birliği kapsamında başlattığı “Platooning-otonom konvoy” projesinin testleri Ford Trucks’ın yeni çekicisi F-MAX üzerinde gerçekleştirildi. TIR’lar birbirine sanal olarak platooning teknolojisini kullanarak bağlandı ve birbirini yakın mesafeden takip eden bir konvoy şeklinde yola çıktı. Platooning’in başlangıç testlerini başarıyla tamamlayan Ford Trucks araçları ile Ford Otosan ve AVL Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

 

Ford Otosan ve AVL’nin ortak Ar-Ge iş birliği kapsamında başlattığı ‘Platooning-otonom konvoy’ projesinin ilk geliştirme aşaması başarıyla tamamlandı. Geçtiğimiz yıl başlayan projenin çıktılarının kamyon taşımacılığını tekrar şekillendireceği öngörülüyor.

Konvoy şeklinde ve otonom halde yola çıkan iki Ford Trucks çekicisi, yapılan ilk denemelerde mesafeleri başarıyla kat etti. Ford Otosan Eskişehir Fabrikası’nda düzenlenen platooning teknolojisi lansmanına katılan Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Burak Gökçelik ve AVL Başkan Yardımcısı Rolf Dreisbach, ‘Platooning’ teknolojisini başarılı bir iş birliği ile Türkiye’de geliştirmekten ve test etmekten duydukları mutluluğu dile getirdi. “Platooning” teknolojisi Ford Otosan Ürün Geliştirme ile AVL’nin Türkiye ve Regensburg-Almanya’daki mühendislik ekiplerinin iş birliği ile geliştiriliyor.

 

Gökçelik: “Otonom taşımacılığın gerçekleştirilmesi için önemli bir temel teşkil edecek”

Ağır ticari taşımacılıkta otonom sürüş teknolojisinin kullanımı adına AVL ile birlikte kilometre taşı niteliğinde bir süreci geride bıraktıklarını ifade eden Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Burak Gökçelik, şunları söyledi:

 

“Geçtiğimiz yıl AVL ile güçlerimizi birleştirerek, ‘Platooning – Otonom Konvoy’ teknolojisi geliştirmek amacıyla çalışmalarımıza başlamıştık. Bugün, otonom kamyonlar üzerinde çalışan, bu alana yatırım yapan ve en önemlisi gösterimini yapabilecek bir prototip ürüne sahip olan dünyadaki sayılı kamyon üreticilerinden biri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Donanım, yazılım ve simülasyon testlerini başarı ile gerçekleştirdiğimiz bu teknolojiyi artık yolda da test ediyoruz.Ülkemizde bir ilk olan bu proje, Türkiye’de otonom araç geliştirme faaliyetlerine öncülük edecek. İlk aşaması tamamlanan Ar-Ge iş birliği projemizde, ağır ticari araçlar alanında kaydettiğimiz gelişmeler, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada otonom taşımacılığın hayata geçirilmesinde bir temel teşkil edecek. Bu Ar-Ge projesi karbon emisyonunun ve yakıt tüketiminin azalmasına, yol güvenliğinin artmasına ve akılllı ulaşıma olanak sağlayacak.Projenin sonraki safhalarında ve uzun vadede “SAE-Seviye 4” Otonom sürüş fonksiyonlarını geliştirmeyi ve Uçtan-Uca (Hub-to-Hub) Otonom Otoban Taşımacılığını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz”

Tüm bu çalışmaların Ford Trucks markasının dünya çapında rekabet gücünü artıracağını belirten Gökçelik, “Ford-Otosan olarak otonom araç teknolojileri alanındaki yatırımlarımız ve geliştirme faaliyetlerimiz, otonom sürüş konusundaki yerli bilgi birikimimize katkı sağlamakta ve bu teknolojiler üzerinde çalışan tecrübeli bir mühendis kadrosu yaratarak bu alanda küresel entegrasyonu sağlamaktadır. Bizim için birinci öncelik her zaman yetenekli mühendis iş gücüne yatırım yapmak olmuştur. Yaptığımız bu yatırımların meyvesini yakın zamanda Avrupa’da ‘2019 Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü’nü (ITOY) alan F-MAX ile topladık. Şimdi ise bu yatırımın başka bir sonucunu, otonom araç teknolojilerinde kaydettiğimiz ilerleme olarak hep beraber görüyoruz. Bu çalışmalar, kesinlikle, küresel arenada Ford Trucks araçlarının rekabet gücünü arttıracaktır” dedi.

Dreisbach: “İşbirliğimiz ağır ticari araçlara otonom teknolojilerin kazandırılmasında öncülük edecek”

Platooning teknolojisinin sağlayacağı faydalardan ve sistemin işleyişinden bahseden AVL Başkan Yardımcısı Rolf Dreisbach, yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti:

 

“Ford Otosan ve AVL gibi sektöründe iki önemli firmayı buluşturan “Platooning – Otonom Konvoy” projesi ekiplerimizle birlikte içinde olmaktan mutluluk duyduğumuz bir proje. Bu iş birliği çerçevesinde yürütülen proje ile araçların otonom sürüş seviyelerinin artırılmasını ve en sonunda sürücüye dahi ihtiyaç duymayacak düzeye ulaşmasını hedefliyoruz. Platooning-otonom konvoy teknolojisinin toplam sahip olma maliyetini azaltma ve yakıt tasarrufu sağlama gibi faydaları bulunmaktadır. Belirtilmesi gereken bir nokta da tüm otonom sürüş seviyelerinde uygulanabilecek güvenlik artışıdır. Halihazırda, projenin birinci aşamasında direksiyon, gaz ve fren kontrolü otoban koşullarında otonom olarak yönetilmiştir; fakat şimdilik sürücünün yolu izlemesi ve beklenmedik bir durumda aracın kontrolünü ele alması gerekiyor. En nihayetinde ise tüm sistemin sürücü müdahalesine ihtiyaç duymadan çalışmasını hedefliyoruz. Bu, otonom sürüşe geçişin, taşımacılığı daha düşük maliyetli ve güvenli hale getirmesi ve sürücü eksikliğine bir çözüm olması anlamına geliyor.

 

Platooning modunda ilerleyen filo, trafiği engellemenin aksine, trafik akışını düzenleyecek ve kamyonların birbirini yakın takip etmesi sayesinde otoyolların araç kapasitesini arttıracak. Konvoya ait olmayan araçların sollama yapabilmeleri veya otoyol çıkışlarını kullanabilmeleri için, konvoydaki araçlar otonom olarak aralarındaki mesafeyi artıracak ve araya girmek isteyen araçlara müsaade edebilecek. Ek olarak, platooning sayesinde araçlar birbirini çok yakından takip edebilecek ve maruz kaldıkları ortalama rüzgar direncinin azaltılması ile yakıt tasarrufu sağlanabilecek”

Rolf Dreisbach, AVL’nin 70 yılı aşan bilgi birikiminin, bu projede etkin şekilde kullanıldığını belirterek, “AVL, güç aktarım sistemleri geliştirilmesindeki liderliğini ve global mühendislik gücünü, son yıllarda elektrifikasyon ve ADAS/AD sistem uygulamaları alanında yeni teknoloji geliştirme süreçlerinde de kullanmaktadır. Bu doğrultuda AVL Regensburg ekibi otomotiv standartlarında fonksiyon geliştirmedeki küresel uzmanlığı ile, AVL Türkiye ekibi de otonom sürüş fonksiyonları geliştirme konusundaki uygulamalı deneyimi ile bu iş birliğine katkıda bulunmuştur. Otomotiv sektörünün diğer alanlarında mükemmelleştirdiği güvenli ve geriye dönük takip edilebilir yazılım geliştirme becerilerini, bu proje kapsamında diğer otonom sürüş teknolojilerinde olduğu gibi başarıyla uygulamıştır. Burada geliştirilen bilgi birikimi ve edinilen tecrübe, diğer proje ortaklıklarında da aktif fayda sağlayacak’’ açıklamasını yaptı.

 

Continue Reading
Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elektrikli Ticari

FIAT Professional’dan, Elektrikli Model Atağı

E-Doblo, 100 kW elektromotor ve 50 kW/h batarya kapasitesi ile WLTP döngüsünde birleşik 280 km’nin üzerinde ve şehir içinde 400 km’ye varan menzil sunarken yüzde 80 batarya doluluk oranına hızlı sarj ile yarım saatte ulaşabiliyor.

FIAT’ın iş ve özel amaçlı kullanıma yönelik olarak sunduğu E- Doblò, sadece elektrikliye özel “Maxi” seçeneğiyle 7 kişiye kadar oturma kapasitesine sunuyor. Yük taşımacılığına yönelik Cargo Maxi gövde seçeneği ise 750 Kg’lık istiap haddi ve sunduğu 3,9 m3 taşıma hacmi ile 2 Europaletin yan yana yüklenebilmesine imkan sağlıyor.

FIAT Professional’ın orta ticari araç segmentindeki yeni oyuncusu olan E-Scudo ise 75 kWh kapasiteli bataryadan beslenen, 100 kW güç ve 260 Nm tork üreten elektrik motoru ile birleşik 330 kilometre ve şehir içinde 420 kilometreye varan menzil sunuyor.  E-Scudo’nun bataryası hızlı sarj ile yüzde 80 doluluğa 45 dakikada ulaşabiliyor. Bir tona varan taşıma kapasitesi bulunan araç,  

2,8 metre uzunluğunda ve 1,4 metre yüksekliğindeki kargo alanı sayesinde 6,1 m3’lük yükleme alanına ulaşıyor ve 3 Europaleti aynı anda taşıyor.

İçten yanmalı motorlarla benzer yükleme alanı, kabin içi boyutları ve konfor özelliklerine sahip olan Doblò ve Scudo’nun elektrikli versiyonları, kullanıcılarına bireysel ve ticari ihtiyaçlara uygun verimli çözümler, iş sürekliliğini ve düşük kullanım maliyetlerini garanti eden araç sahipliği deneyimi sunuyor.

 

FIAT Marka Direktörü Altan Aytaç: “FIAT Professional olarak, orta ticari araç segmentindeki varlığımızı, geçtiğimiz yıl pazara yeniden sunduğumuz Scudo ve Türkiye’de ilk defa tüketiciler ile buluşturduğumuz Ulysse modelleri ile tazeledik. Bu yıl haziran ayında Yeni Doblò’yu pazara sunduk. Şimdi ise Doblò ve Scudo modellerimizin, elektrikli motorla donatılan versiyonlarını tüketicilerle buluşturuyoruz. Hafif ticari araç segmentindeki başarımızı ve istikrarımızı elektrikli araçlarla desteklemek, FIAT Professional markasının sürdürülebilirlik vizyonu açısından değerli bir adım. Markanın elektrikli araç yolculuğundaki iki önemli modeli olan Doblò ve Scudo ile yüzde yüz elektrikli sürüş keyfini, tüketici dostu teknolojilerle bir araya getirerek ticari araç kullanıcılarına daha ekonomik ve çevreci alternatifler sunacağız.” dedi.

FIAT E-Doblò ve E-Scudo, pazara sunuldu. Hafif ticari araç pazarının en çok tercih edilen markalarından biri olan FIAT Professional, E-Doblò ve E-Scudo ile elektrifikasyonu hafif ticari araç ürün gamına taşıyarak Türkiye hafif ticari araç pazarının, sevilen ve tercih edilen modellerinin daha çevreci versiyonlarını tüketicilerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Yeni yüzde 100 elektrikli modelleriyle birlikte hafif ticari araç müşterilerinin farklılaşan  ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ve bu kapsamda sektöre öncülük ettikleri için mutluluk duyduğunu ifade eden FIAT Marka Direktörü Altan Aytaç;FIAT Professional olarak, orta ticari araç segmentindeki varlığımızı, geçtiğimiz yıl pazara yeniden sunduğumuz Scudo ve Türkiye’de ilk defa tüketiciler ile buluşturduğumuz Ulysse modelleri ile tazeledik. Bu yıl da haziran ayında Yeni Doblò’yu tüketicilerle buluşturduk. Şimdi ise Doblò ve Scudo modellerimizin elektrikli motorla donatılan versiyonlarını pazara sunmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Hafif ticari araç segmentindeki başarımızı ve istikrarımızı elektrikli araçlarla desteklemek, FIAT Professional markasının sürdürülebilirlik vizyonu açısından değerli bir adım. Markanın elektrikli araç yolculuğundaki iki önemli modeli olan Doblò ve Scudo ile yüzde yüz elektrikli sürüş keyfini, tüketici dostu teknolojilerle bir araya getiriyor ticari araç kullanıcılarına daha ekonomik ve çevreci alternatifler sunuyoruz.” dedi.

FIAT Professional’ın 2023 hafif ticari araç pazarındaki konumunu da değerlendiren Aytaç2023 yılı, Ocak- Kasım aylarında hafif ticari araç pazarından yüzde 25,5 pay aldık. Haziran’da satışına başladığımız Yeni Doblò’nun başarılı performansının yanı sıra, Scudo ve Ulysse modellerimiz de tasarım ve fonksiyonelliğiyle Türk tüketicisi tarafından çok beğenildi. 2023 yılını elektrikli ürün gamımızı satışa sunarak kapatacağız; 2024 yılında da istikrarlı performansımızı sürdürmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Çevreci, Kullanışlı ve Ekonomik: Yeni Fiat E-Doblò

Elektrikli versiyonlarıyla da de kullanışlılığından taviz vermeyen Yeni E-Doblò, 100 kW (136 HP) güç sağlayan elektromotor ve 50 kW/h batarya kapasitesi ile WLTP döngüsünde 280 km’nin üzerinde birleşik menzil ve şehir içinde de 400 km’ye varan menzil sunuyor.

Maksimum 11 kW AC ve 100 kW DC şarj seçeneklerinin sahip olan Yeni FIAT E-Doblò; 100 kW DC hızlı şarj ile 30 dakika kadar kısa bir sürede 0’dan yüzde 80’e şarj olabilirken, 11 kW AC şarj ile 5 saatte tam doluluğa ulaşabiliyor.

7 Kişilik Konfor

İş hayatı kadar geniş ailelerin de tercihi E-Doblò, iki farklı şasi uzunluğu ve donanım seviyesiyle satışa sunuluyor. Modelin standart şasi uzunluğu Premio Plus donanım seviyesiyle satışa sunulurken elektrikli versiyona özel Maxi seçeneğinde ise yedi kişilik, Premio donanımı tercih edilebiliyor. E-Doblò standart şerit takip sistemi, ön çarpışma uyarısı ve acil durum freni, trafik işareti tanıma ve yorgunluk asistanı gibi güvenlik özelliklerine sahipken elektrikli versiyona özel 10 inçlik dijital gösterge paneli ile de farklılaşıyor.

Fonksiyonelliğinden Taviz Vermiyor

Diğer motor seçenekleriyle aynı yükleme hacmine sahip olan E-Doblò Cargo Maxi, 750 Kg’lik istiap haddi ile fonksiyonelliği elektrifikasyonla birleştiriyor.  Yeni E-Doblò Cargo Maxi kullanım maliyetleri ile de oldukça avantajlı. Kullanıcısına, yıllık 40 Bin kilometrelik kullanım öngörüsüyle, 3 yılda 250 Bin TL’ye varan kullanım maliyeti avantajı sunuyor.

Yeni E-Doblò’da üç farklı elektrikli sürüş modu bulunuyor. Normal, Eco ve Power olarak adlandırılan üç farklı elektrikli sürüş modunun yanında, enerji geri kazanımını arttıran sistemi sayesinde Yeni E-Doblò’da şehir içi trafiğinde verimliliği arttırmak mümkün hale geliyor.

3 yıl veya 150 Bin kilometre standart kilometre garantisi ile satışa sunulan E-Doblò’da görev yapan bataryanın ise 8 yıl veya 160 bin kilometre garantisi bulunuyor.

 

Yeni FIAT E-Scudo: Fonksiyonellik Elektrikle Buluşuyor

Daha fazla alan isteyen tüketicilerin beklentilerine yanıt vermek isteyen Yeni FIAT E-Scudo 5,3 metre uzunluğundaki Maxi gövde tipiyle sunuluyor. 2,8 metre uzunluğunda ve 1,4 metre yüksekliğindeki kargo alanı sayesinde 6,1 m3’lük yükleme alanına sahip olan ve 3 Europaletin aynı anda yüklenebildiği E-Scudo, kullanıcılarının tüm ihtiyaçlarına daha çevreci bir çözüm sunuyor. E-Scudo, aynı zamanda Modüler Kargo (Magic Cargo) seçeneğiyle de tercih edilebiliyor. 75 kWh kapasiteli bataryadan beslenen, 100 kW güç ve 260 Nm tork üreten elektrik motoru ile E-Scudo, şehir içinde 420 kilometrelik ve birleşik 330 kilometreye varan menzil sunuyor. Bir tona varan taşıma kapasitesine sahip E-Scudo, maksimum 11 kW AC ve 100 kW DC şarj seçenekleri ile geliyor. 100 kW DC hızlı şarj ile 45 dakika kadar kısa bir sürede 0’dan yüzde 80’e şarj olabilirken, 11 kW AC şarj ile 7,5 saatte sıfırdan tam doluluğa ulaşabiliyor. E-Doblò’da olduğu gibi Normal, Eco ve Power olmak üzere üç farklı sürüş modu bulunan Yeni FIAT E-Scudo’da enerji geri kazanımını arttıran sistemi sayesinde şehir içi trafiğinde verimliliği arttırmak da mümkün hale geliyor. E-Scudo, yıllık 40 Bin kilometrelik kullanım öngörüsüyle 3 yılda, 335 Bin TL’ye varan kullanım maliyeti avantajı sunuyor.

2 yıl sınırsız kilometre garantisi bulunan E-Scudo’nun bataryası içinse 8 yıl veya 160 bin kilometre boyunca garanti sunuluyor.

 

E-Doblò ve E-Scudo, hem kendi işini yapanların hem de filo sahibi şirketlerin gereksinimlerini karşılayabilecek, verimli çözümler ve stressiz deneyimlerle iş sürekliliğini ve düşük kullanım maliyetlerini garanti eden bir ürün yelpazesi sunuyor. Bunu yaparken karbon ayak izini sıfırlamayı amaçlayan şirketler için de avantajlı bir seçenek olarak öne çıkıyor.

 

Aralık ayına özel fiyatlar

Ticaretini verimli hale getirmek isteyenlerin tercihi olmaya aday E-Doblò Cargo Maxi aralık ayında lansmana özel 1.354.900 TL’den başlayan fiyat ile satışa sunuluyor. E-Doblò’nun, 5 kişilik standart gövdesi 1.599.900 TL’den başlarken, 7 kişilik Maxi seçeneği ise 1.619.900 TL ile satışa sunuluyor. FIAT’ın orta hafif ticari araç segmentindeki yeni modeli E-Scudo ise 1.749.900 TL’den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

 

 

Continue Reading

Elektrikli Ticari

PEUGEOT’DAN ÇOK AMAÇLI ELEKTRİKLİ RIFTER

PEUGEOT ürün gamındaki pek çok model gibi, E-RIFTER da elektrikliye geçiş ve verimliliği bir sonraki seviyeye taşıyor. E-RIFTER, farklı kullanım gereksinimlerine ve günlük hayata uyumlu, kullanıcı dostu  olmaya devam ediyor. Maceracı bir karakter için daha da etkileyici bir tasarım sunan PEUGOET E-RIFTER, bağlantılı teknolojilerle sürüşün ve yolculuğun keyfini artırırken, 320 km’ye varan menzil sunan elektrikli motoruyla verimliliği yeni bir seviyeye ulaştırıyor.

PEUGEOT, elektrikli hafif ticari araç ürün yelpazesi içindeki popüler modeli E-RIFTER’ın yeni neslini tanıttı. 2025 yılına kadar elektrikli araç pazarında lider bir marka olmayı hedefleyen PEUGEOT, E-RIFTER dâhil 9 elektrikli binek otomobil ve 3 elektrikli hafif ticari araçla Avrupalı üreticiler arasında en geniş elektrikli ürün yelpazesini sunan markalardan biri olarak öncü rol üstleniyor. Yeni E-RIFTER, bu stratejinin bir parçası olarak, 320 km’ye ulaşan elektrikli sürüş menzili ile elektrikliye geçiş açısından güçlenmeye devam ediyor. PEUGEOT’nun bu çok amaçlı, maceracı aracını bu kadar başarılı kılan; konforlu, ferah ve modüler yolcu bölmesi, üst düzey teknolojik donanım, üstün sürüş keyfi ve çekici dış tasarım gibi özellikleri, E-RIFTER’ı daha da ileriye taşıyor.

GÖZ ALICI: Maceracı Bir Tasarım!

Yeni PEUGEOT E-RIFTER, gelişmiş bir tasarıma sahip ve yeni marka imzalarını da gururla taşıyor. Ayrıca güçlü maceracı karakterini destekleyen güçlü, sağlam ve samimi tarzını da korumaya devam ediyor. Yeni PEUGEOT E-RIFTER, müşterilerinin ”Göz alıcılığın birçok şekli var” değerleri ile uyumlu bir şekilde tasarlandı. Bu iyimser ve aktif müşteriler, modern görünümlü, en güncel bağlantılı teknolojilere sahip bir araç arıyorlar. Bunlarla birlikte doğayı önemsey, enerji geçişine katkıda bulunan, optimum konfor için bolca alan sunan bir araç da istiyorlar. Hafta sonu aktivitelerini ve günlük ihtiyaçları karşılayan E-RIFTER Combispace’in niteliklerini önemsiyorlar.

Yeni E-RIFTER, ortada yeni PEUGEOT logosu ve yeni ön ızgarasıyla birlikte daha dinamik bir ön tasarıma sahip. Ayrıca yeni model, markanın ikonik üç pençeli ışık imzasını da taşıyor. E-RIFTER’ın iddialı tarzı, yeni Sirkka Yeşil ve Kiama Mavi renkleriyle daha da ön plana çıkıyor. Geniş çamurluk kemerleri, etkileyici yan korumaları, tavan rayları ve yerden yüksek yapı, aracın “outdoor” kullanımına uygun olduğunu vurguluyor.

PEUGEOT i-Cockpit® ile Daha Teknolojik, Daha Modern Ve Çekici Bir İç Mekan!

E-RIFTER, üstün ergonomi ve üstün kalite seviyesine sahip tamamen yeni bir ön konsolla dikkat çekiyor. Yeni konsol, ikonik PEUGEOT i-Cockpit® esas alınarak tasarlandı ve orta konsolun üst kısmında tamamen yeni 10 inçlik yüksek çözünürlüklü bir dokunmatik ekrana sahip. E-RIFTER’ın koltuklarını, yeni kabin malzemeleriyle uyumlu, parlak ve sıcak tonlarla tasarlanmış, yeni açık gri kumaş süslüyor. İkonik Zenith tavan ve çok sayıda saklama alanıyla daha da işlevsel hale gelen geniş cam alan, kabini daha da aydınlık ve ferah kılıyor.

DUYGU: Her Şeyi Yapabilen E-RIFTER!

PEUGEOT E-RIFTER hiç olmadığı kadar çok yönlü ve kullanışlı tasarlandı. Yeni teknolojiler ve uyarlanabilir iç mekan, her türlü ihtiyaca ve beklentiye cevap veriyor. Yeni E-RIFTER, navigasyon sisteminden gelen bilgiler, enerji akışı ve şarjla ilgili bilgiler de dahil olmak üzere, temel bilgileri en iyi şekilde gösteren ve kişiselleştirilebilen yeni 10 inçlik, tamamen dijital, renkli gösterge ekranıyla donatılıyor. Ses sistemini ve bağlantılı navigasyonu yönetmek üzere yeni, büyük, merkezi 10 inç büyüklüğündeki HD dokunmatik ekran devreye giriyor. Entegre kumandalara sahip yeni, kompakt, deri kaplı ve ısıtmalı direksiyon simidi, sürüş keyfinin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Üst Seviye Güvenlik İçin Üstün Teknolojiler:

  • Kapsamlı sürüş destek sistemleri yelpazesi, Yorgunluk Tespit Sistemi, Trafik İşaretlerini Tanıma Sistemi, Şerit Takip Asistanı, Acil Durdurma Güvenlik Freni, hız sınırlayıcı ve Adaptif hız sabitleme sistemi dahil E-RIFTER, 17 sürüş destek sistemiyle donatılıyor.
  • Park yardımı, ön ve arka olmak üzere 12 adet sensöre ek olarak yüksek çözünürlüklü geri görüş kamerasıyla donatılan VisioPark 180° sistemiyle iyileştirildi.

 

Her Zamanki Üstün Kullanım Kolaylığı Ve Pratiklik Özellikleri:

  • Yeni E-RIFTER, Standart-4,40 metre ve Uzun-4,70 metre olmak üzere 5 veya 7 koltuklu 2 versiyonda üretiliyor. Uzun versiyon, daha uzun aks mesafesi sayesinde daha fazla alana sahip.
  • Bağımsız, katlanabilir koltuklar sayesinde 2. sırada bulunan 3 adet bağımsız koltuğun her biri kolaylıkla zemine katlanabiliyor. Uzun versiyonda 3. sırada 2 adet bağımsız koltuk yer alıyor.
  • Yükleme ve boşaltma kolaylığı sunan E-RIFTER, iki sürgülü yan kapıya ve segmentinde benzersiz bir özellik olarak açılır pencereye yer verilen büyük bir arka bagaj kapağına sahip.
  • Yüksek taşıma hacmi ile öne çıkan E-RIFTER’ın bataryası, araç zeminin altında yer alıyor. Böylece batarya, aracın iç hacmine etki etmiyor. Bagaj, 5 koltuklu “Standart” versiyonda bagaj kapağında yer alan cam hizasına kadar 775 litreden, “Long” E-RIFTER’da koltuklar katlandığında, tavan hizasına kadar 4.000 litreye kadar geniş bir bagaj ve yükleme hacmini kullanıma sunuyor. Ayrıca versiyona bağlı olarak, 186 litreye kadar bol miktarda saklama alanı da söz konusu. Zemine doğru katlanan ön yolcu koltuğu sayesinde uzun nesneleri taşınmak daha da kolaylaşıyor.

MÜKEMMEL: Gelişmiş Verimlilik Ve Bağlantı Özellikleri!

Yeni E-RIFTER, hem tamamen elektrikli motor hem de bağlantı açısından en güncel PEUGEOT teknolojileriyle destekleniyor. Aracın genel verimliliği üzerinde yapılan çalışmalar, performans seviyesini (135 km/s maksimum hız, 0-100 km/s hızlanması 11,2 saniye) korurken menzili 320 km’ye (WLTP birleşik döngüsü sertifika onayı bekliyor) ulaşacak şekilde geliştirdi. PEUGEOT E-RIFTER, 100 kW (136 HP) maksimum güç ve 270 Nm maksimum tork sunuyor. Aracın üç sürüş farklı sürüş modu bulunuyor. Menzili en üst düzeye çıkarmak için “Eco”, tam güç gereksinimlerinde maksimum performans için “Power” ve “Normal”. Menzili optimize etmek için yeni E-RIFTER, sürüş menzilini optimize etmek üzere rejeneratif fren sistemiyle de donatılıyor. Sürücü, direksiyonun arkasında bulunan kulakçıkları kullanılarak üç farklı seviyede rejenerasyon yoğunluğunu ayarlayabiliyor. Yeni E-RIFTER artık bir ısı pompasıyla da donatılıyor. Bu donanım, verimliliği ve dolayısıyla menzili optimize etmeye yardımcı olurken yolcu konforunu da artırıyor. 7,4 kW entegre şarj cihazı ve isteğe bağlı 11 kW üç fazlı şarj cihazıyla E-RIFTER, altyapı ne olursa olsun 50 kWsa bataryayı verimli bir şekilde şarj edebiliyor. Ayrıca 100 kW’a kadar DC şarj imkanı da bulunuyor.

E-RIFTER’ın tahmini şarj süreleri:

  • 100 kW halka açık şarj noktasında: 30 dakika (%0-80 şarj).
  • 11 kW Wallbox’ta: 11 kW entegre şarj cihazıyla 5 saatte tam şarj.
  • 7,4 kW Wallbox’ta: 7 kW entegre şarj cihazıyla 7,5 saatte tam şarj.
  • 16A güçlendirilmiş ev tipi prizde: 15 saatte tam şarj.

Büyük merkezi dokunmatik ekran: Yeni E-RIFTER, bağlantılı bilgi-eğlence sistemini kontrol etmek üzere standart olarak 10 inçlik HD renkli dokunmatik ekranla donatılıyor. Daha da fazla konfor için “OK PEUGEOT” sesli komut sistemi, temel işlevleri doğal dilde kontrol etme olanağı sağlıyor.

PEUGEOT i-Connect® ve PEUGEOT i-Connect® Advanced bağlantılı bilgi-eğlence sistemleri: PEUGEOT i-Connect®, kablosuz mirror screen özelliği (Apple CarPlay/Android Auto) sayesinde kapsamlı bağlantı özellikleri sunuyor. Teknolojik deneyim, yüksek performanslı TomTom bağlantılı navigasyon özelliğine sahip, opsiyonel PEUGEOT i-Connect® Advanced ile tamamlanıyor. Sistem güncellemeleri kablosuz olarak gerçekleşiyor.

Bunlara ek olarak; orta konsolda kablosuz şarj sistemi bulunuyor. Ayrıca 2 adet USB-C, 1 adet USB-A ve bir adet 230 V soketi de bulunuyor.

Bağlantılı hizmetler:

Free2move Charge ile PEUGEOT farklı şarj çözümlerine erişimi kolaylaştırıyor:

  • Evde veya işyerinde, geniş şarj seçeneği (Güçlendirilmiş priz, Wallbox, Akıllı Wallbox, vb.) sayesinde, gerekli elektrik kurulumu ve en iyi şarj çözümünü değerlendirmek üzere teşhis ve nihai kurulum önerilen ortaklar tarafından gerçekleştiriliyor.
  • Ayrıca Free2Move Charge, Avrupa genelinde 350.000’in üzerinde şarj noktasından oluşan bir ağa erişimle halka açık şarj çözümleri sunuyor.

MyPeugeot® akıllı telefon uygulaması, yeni E-RIFTER’a yeni özellikler ve bağlantılı hizmetler ekliyor:

  • Sanal bakım kitapçığı.
  • Akıllı telefon üzerinden uzaktan araç içi navigasyon sistemine rota gönderimi. Navigasyon, sözlü talimatları yerine getirecek şekilde önceden ayarlanıyor. TomTom ile harita güncelleniyor.
  • Yolculukları optimize etmek için olası şarj noktalarını tahmin ederken, varış noktasında olası şarj seviyesini de öngörüyor. MyPEUGEOT, yolculukları planlayarak aracı en uygun zamanlarda ve şarj istasyonlarının uygunluk durumuna göre şarj olanağı sağlıyor. Ayrıca eRoutes uygulaması navigasyon sisteminin yansıtma işlevi üzerinden de bu hizmetten yararlanma olanağı sağlıyor.
  • Aracı uzaktan kilitleme ve kilitleri açma, aydınlatmayı ve kornayı etkinleştirme kolaylığı sağlıyor.
  • Sistem ayrıca en çok boş alana sahip otoparkları önererek park yeri bulma endişesini ortadan kaldırıyor.

Bunlara ek olarak; klima sistemi için ön koşullandırmayı başlatma veya programlama ve bataryanın şarjını uzaktan kontrol etme, planlama, başlatma veya erteleme kolaylığı

Continue Reading

Elektrikli Ticari

Etrak Mühendislik Sivas’ta elektrikli bahçe traktörü üretecek

Etrak Mühendislik, 98 milyon lira yatırımla Sivas’ta kuracağı tesiste elektrikli bahçe traktörleri üretecek.

Sivas’ın Merkez ilçesinde bulunan Demirağ OSB’de kurulacak tesiste yılda 5 bin adet elektrikli bahçe traktörü üretilecek.

Etrak Mühendislik tarafından, Sivas ili, Merkez ilçesi, Demirağ OSB adresinde 16.258 m2’lik kapalı fabrika alanında “Elektrikli Bahçe Traktörleri Üretimi” planlanıyor. Projenin değeri 98 milyon lira olarak hesaplanıyor.

Proje kapsamında kurulacak olan tesiste yılda 5000 adet Elektrikli Bahçe Traktörleri Üretimi yapılması planlanıyor. Tesiste işletme sürecinde 70 kişinin ayda 25 gün ve yılda 300 gün çalışacağı düşünülüyor.

 

Continue Reading
Reklam
Reklam
Reklam

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.